Obavijesti

Sport

Komentari 99

HNS: Ovo što Hajduk radi je opasno, mogao bi odgovarati

HNS: Ovo što Hajduk radi je opasno, mogao bi odgovarati
4

Nekorektno je i opasno dovoditi u sumnju regularnost izvlačenje parova koje je odrađeno prema Propozicijama, kažu iz HNS-a i upozoravaju Hajduk da bi mogao odgovarati zbog neosnovanih optužbi

VIDEO

Puno se prašine podiglo nakon ždrijeba kadetskog Kupa u Zagrebu, na kojem nije bilo predstavnika Hajduka jer je poziv iz HNS-a negdje zapeo. 

Hajduk je nakon svega prijavio predsjednika povjerenstva natjecanja Damira Stipkovića, a iz splitskog kluba navode kako ne isključuju čak i namještanje ždrijeba koji je Hajduk spojio s Rijekom, a Dinamo sa Sesvetama.

Pozvali ih na ždrijeb 57 minuta prije početka

Dobili smo i odgovor iz HNS-a u kojem kažu kako će proslijediti Hajdukovu prijavu Disciplinskoj komisiji, ali istovremeno i prijete splitskom klubu kako bi mogli odgovarati za neosnovane optužbe za namještanje ždrijeba Kupa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No krenimo redom. Što se zapravo dogodilo? Termin odigravanja Kupa za kadete (1. ožujak) poznat je nekoliko mjeseci, a Hajduk je poziv za sudjelovanje na ždrijebu dobio, pazite sad, 57 minuta prije početka ždrijeba.

Taman da predstavnici splitskog kluba, da su krenuli odmah, budu malo iza Šibenika.

HNS: Ovo je prvi put da se ovo dogodilo

Kontaktirali smo predsjednika povjerenstva Damira Stipkovića koji nas je uputio na glasnogovornika HNS-a Tomislava Packa. Uskoro smo dobili i službeni odgovor.

- Telefonski smo obavijestili predstavnika Hajduka dan uoči ždrijeba, a upitno je bilo samo gdje će se obaviti ždrijeb. Nažalost, iz tehničkih razloga Hajduk nije dobio pismeni poziv, koji je nakon ponovnog slanja stigao u klub. Ovo je prvi put da se ovako nešto dogodilo - kažu iz Hrvatskog nogometnog saveza.

'Ovo su teške optužbe, Hajduk bi mogao odgovarati'

- Nekorektno je i opasno dovoditi u sumnju, regularnost i zakonitost izvlačenje parova koje je odrađeno prema Propozicijama, uz prisustvo članova Povjerenstva i predstavnika klubova. U pitanje se ne vodi samo moral i poštenje g.
Stipkovića već i svih prisutnih na izvlačenju. Napominjemo da u Propozicijama ne postoji obveza da predstavnici klubova trebaju biti prisutni ždrijebu parova - rekli su nam iz Saveza i dodali kako su Hajdukovu prijavu proslijedili Disciplinskoj komisiji.

No nije tu kraj.

- Ako se prijava pokaže kao neosnovana, tako teško terećenje (nemoral, moguće namještanje) također predstavlja mogući prekršaj - kažu iz HNS-a.

Odgovor HNS-a prenosimo u cijelosti:

Javni ždrijeb parova 3. kola završnice HNK za kadete održan je u srijedu 22. veljače 2017. godine u 14.00 sati u nazočnosti predstavnika klubova koji su se odazvali ždrijebu, člana Povjerenstva natjecanja Završnice HNK Tomislava Kuzmana (ŽNS Karlovačke županije) i Damira Stipkovića kao predsjednika istog Povjerenstva.

Izvlačenje je obavljeno na uobičajen način izvlačenjem kuglica s imenima klubova tako da je prvo izvučen klub postao domaćin natjecateljskog para, a potom je izvučen klub gost.

Djelatnik HNK Hajduk Roko Pezelj obaviješten je u telefonskom razgovoru dan uoči ždrijeba kako će biti obavljen ždrijeb i kako je samo upitna lokacija izvlačenja. Nažalost, iz tehničkih razloga HNK Hajduk nije dobio pismeni poziv, koji je nakon ponovnog slanja stigao u klub - g. Pezelj izjavio je kako će pokušati obavijestiti nekoga u Zagrebu tko bi u ime kluba prisustvovao ždrijebu, a da će se u suprotnom čuti direktno s g. Stipkovićem po izvlačenju.

G. Damir Stipković već šestu natjecateljsku godinu rukovodi natjecanjem završnice HNK za mlađe uzraste i ovo je prvi puta da se dogodila slična situacija, a s predstavnicima svih klubova - pa tako i Hajduka - uvijek je imao kvalitetnu komunikaciju i suradnju.

Smatramo nekorektnim i opasnim dovoditi u sumnju, regularnost i zakonitost izvlačenje parova koje je odrađeno prema Propozicijama, uz prisustvo članova Povjerenstva i predstavnika klubova. U pitanje se ne vodi samo moral i poštenje g. Stipkovića već i svih prisutnih osoba na izvlačenju. Napominjemo da u Propozicijama ne postoji obveza da predstavnici klubova trebaju biti prisutni ždrijebu parova.

Prijava HNK Hajduk protiv Damira Stipkovića bit će proslijeđena Disciplinskoj komisiji, a ako se pokaže kao neosnovana, tako teško terećenje (nemoral, moguće namještanje) također predstavlja mogući prekršaj.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub