Obavijesti

Sport

Komentari 3

HOO u pola godine dao 1.2 mil. kuna za perspektivne sportaše

HOO u pola godine dao 1.2 mil. kuna za perspektivne sportaše
3

Taj je podatak objavljen u izvješću Odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa HOO-a na čijem je čelu Neven Šavora, a izvješće se našlo na dnevnom redu sjednice Vijeća HOO-a

VIDEO

U razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2016. godine Hrvatski olimpijski odbor (HOO) financirao je korisnicima svojih razvojnih programa za mlade i kvalitetne sportaše sa 1,2 milijuna kuna pripreme, natjecanja, sportsku opremu, zdravstvenu skrb, vitaminizaciju, testiranja i osiguranja.

Taj je podatak objavljen u izvješću Odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa HOO-a na čijem je čelu novoimenovani ravnatelj Neven Šavora, a izvješće se našlo u utorak na dnevnom redu sjednice Vijeća HOO-a.

U okviru programa potpore sportašima mlađih dobnih kategorija izdvojeno je 158,7 tisuća kuna za ukupno 69 korisnika, 484,8 tisuća kuna iznose realizirana sredstva za 115 korisnika Individualnog programa posebne skrbi o mladima, a 564,7 tisuća kuna ona za 52 kvalitetna sportaša iz 14 sportova.

U programu potpore kvalitetnim sportašima svakako treba izdvojiti kao odličan primjer razvoja i unapređenja rezultata sportaša, osvajačicu zlatne olimpijske medalje u bacanju koplja Saru Kolak, koja je uvrštena u taj program 1. siječnja 2016. godine, a prije toga koristila je od 2012. godine Individualni program, izvijestio je HOO.

Pred članovima Vijeća našlo se i šestomjesečno izvješće o programima za trenere iz kojeg je vidljivo da je HOO u prvoj polovici godine sufinancirao rad 65 trenera u 30 sportova, i to s mjesečnim iznosima od 5.000 do 18.000 kuna.

Od ostalih zaključaka Vijeća izdvajamo da su kajakaši Antonio Marinić i Ren Korpes (sprint C2) te taekwondaši Toni Kaneta i Kristina Tomić postali novi korisnici Razvojnog programa potpore kvalitetnim sportašima, dok je taekwondašica Matea Jelić uvrštena u Individualni program posebne skrbi o mladima.

Vijeće je odlučilo sufinancirati knjigu "Sport u vremenu globalizacije" autora Damira Škare i Vladimira Stipetića sa 7.000 kuna, zatim "Trčanje u Hrvatskoj“ autora Stjepana Stolnika sa 6.000 kuna te "Istarski sportski biografski leksikon“, čiji je autor Eduard Hemar a glavni i odgovorni urednik Dario Koraca, sa 7.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka