Obavijesti

Sport

Komentari 29

Horvat kao Barač '97.: Još ni danas ne mogu si to oprostiti!

Horvat kao Barač '97.: Još ni danas ne mogu si to oprostiti!
1

Trenutak u kojem postoje samo dva scenarija. Ili si junak cijele zemlje ili si tragičar. Dogodilo se to i Samiru Baraču prije 20 godina u Sevilli. Situacija je bila još i dramatičnija

VIDEO

Peh i nesreća ili gubitnički mentalitet? Nazovite to kako hoćete, ali hrvatski sportaši još su jednom izgubili dobiveno u velikoj utakmici. Sinoćnjim promašajem sedmerca Zlatka Horvata po isteku vremena u polufinalu Svjetskog rukometnog prvenstva protiv Norveške milijuni Hrvata uhvatili su se za glavu, a jednako su tako mogli slaviti da je bio samo koji centimetar precizniji.

Stariji poznavatelji sportskih prilika u zemlji sjetit će se slične situacije u utakmici za broncu na Europskom vaterpolskom prvenstvu 1997. u španjolskoj Sevilli. "Barakude" su igrale produžetke protiv Rusije - do zlatnoga gola. Imali smo četverac za pobjedu, a izvođenja se primio tada mladi i neiskusni Samir Barač.

Legendarni je vaterpolist promašio četverac, a Rusi su nam odmah prodali kontru iz koje nas je Čomahidze zavio u crno i poklonio nam "drvenu" medalju.

- Broncu smo već imali u džepu, ali nismo bili oprezni. Ostavili smo Čomahidzea samog u protunapadu. Ja sam promašio, a on je zabio, Rusi su pobijedili 8-7. Šteta - prisjetio se Barač u jednom intervjuu za Večernji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Gdje bi meni i reprezentaciji bio kraj da u Sevilli nisam zapucao taj četverac! To sebi ni danas ne mogu oprostiti - zapitao se Barač, a slična stvar kroz glavu sigurno prolazi i Zlatku Horvatu.

Iako je taj poraz nesumnjivo bio bolan, Baračeva reprezentativna karijera završila je blistavo s deset medalja s velikih natjecanja. Ima, među ostalim, zlata s Olimpijskih igara, Svjetskog i Europskog prvenstva te u Svjetskoj ligi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...