Obavijesti

Sport

Komentari 186

Senzacija! Hrvatska pobijedila 3. repku svijeta, Japan pao 3-2

Senzacija! Hrvatska pobijedila 3. repku svijeta, Japan pao 3-2
4

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija svladala je Japan u prvoj utakmici 2. kruga Svjetskog prvenstva! Nakon dvoipolsatne borbe slavili smo 3-2 u setovima...

VIDEO

Pao je i Japan! Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija upisala je i četvrtu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Italiji te, bodrene bučnim navijačima u Trstu, osigurala velika dva boda na startu drugog kruga! Nakon gotovo dvoipolsatne borbe pobijedili smo 3-2 (18-25, 25-23, 25-27, 25-20, 15-8).

Nakon Tunisa (3-1) i Njemačke (3-2), Hrvatska je upisala svoju treću uzastopnu pobjedu na svjetskim prvenstvima i tako izjednačila rekord iz 1998. koji je postavila upravo protiv Japana.

Na početku meča Hrvatice su očigledno imale malo previše respekta protiv treće reprezentacije svijeta. Držali smo se do sredine prvog seta, a onda je Japan odjurio na 25-18. No zato je ekipa izbornika Angela Vercesija u drugom setu zadržala koncentraciju, igralo se poen za poen sve do odlučujućih trenutaka na 23-23. Prva set-lopta otišla je na našu stranu.

Kako je krenulo u drugom setu, tako se nastavilo i u sljedeća dva. U trećem su Japanke nakon izjednačenja 21-21 dvaput gubile set-loptu, ali kod 26-25 uspjele su iskoristiti treću i ponovno preuzeti vodstvo. No već je tad bilo vidljivo da Hrvatska ima igru za pobjedu u ovom meču.

Sva je kvaliteta "kockastih" odbojkašica došla do izražaja u četvrtom setu u kojemu smo nakon japanskog vodstva 13-10 dobili četiri poena u nizu, potom i serijom sjajnih servisa Sanje Popović odjurili na 19-14, vodstvo koje nismo ispuštali do kraja seta.

Iako su Japanke u prvom dijelu dotadašnja četiri seta uvijek igrale bolje i imale vodstvo, u ključnom, onom koji se igra do 15 poena, Hrvatice nisu dozvolile opuštanje. Startnom serijom 5-1 bilo je jasno da su Japanke fizički potpuno pale i rezultatom 15-8 Hrvatska je osigurala veliku pobjedu.

Najuspješnija u hrvatskim redovima bila je Maja Poljak s 18 izravnih poena, a pratile su je i Senna Ušić Jogunica (17), Samanta Fabris (15) te Mia Jerkov (13). Kod protivnica je daleko najbolja bila Yukiko Ebata s 22 poena.

Kako je Dominikanska Republika također pobijedila Belgiju 3-2, Hrvatice su preskočile Belgijke na ljestvici i sada su pete s isto toliko bodova. U posljednjoj utakmici dana domaćin Italija, koji je trenutno treći, igra protiv Azerbajdžana.

Idući susret Hrvatska igra već u četvrtak u 20 sati, kada su protivnice moćne Kineskinje. S nekakvim bismo se bodovima iz tog meča mogli nadati prolasku u samu završnicu, što je teško očekivati. No i ovaj rezultat svakako je za pohvalu.

SP u odbojci, skupina E, 1. kolo

  • Hrvatska - Japan 3-2 (18-25, 25-23, 25-27, 25-20, 15-8)

PETI SET: Hrvatska - Japan 15-8

Pobijedili smo! Sjajna igra iz četvrtog seta produžila se i na peti, nezaustavljive Hrvatice odjurile su na 5-1 početkom seta i, unatoč maloj krizi sredinom seta, uspjele osigurati veliku pobjedu!

ČETVRTI SET: Hrvatska - Japan 25-20

Hrvatska je osigurala peti set! Briljantna igra Vercesijevih izabranica, najbolja u cijelom meču... Nakon početnog zaostatka, poveli smo 14-13 i vođeni sjajnim potezima Jerkov, Poljak i Popović, pri čijem smo se servisu odvojili na 19-14, osigurali mirnu završnicu i došli do vrijednog boda!

TREĆI SET: Hrvatska - Japan 25-27

Nažalost, Japan je ponovno poveo. Dojam je da smo propustili veliku priliku. Set je bio izjednačen sve do same završnice, Hrvatice su spasile dvije set-lopte i imale dobar napad kod 25-25, ali Japanke su se obranile i boljom obranom došle do 27-25.

DRUGI SET: Hrvatska - Japan 25-23

Hrvatska je izjednačila u drugom setu! Opet je priča bila slična kao i u prvom setu, Japanke su povele pa se Hrvatice odvojile sredinom seta na "plus tri" (15-12). Uslijedila je dramatična završnica u kojoj je Hrvatska uspjela očuvati poen prednosti i u završnici je zgrabila set 25-23 za poravnanje!

PRVI SET: Hrvatska - Japan 18-25

Hrvatska se dobro držala do sredine prvog seta protiv treće reprezentacije svijeta, ali je u završnici pala. Japanke su povele 5-1 nakon čega smo se vratili na 5-5, potom i sjajnom serijom poveli 11-8, no nakon time-outa Japan je proigrao i nakon 16-15 vodstvo više nije ispuštao. Dojam je da se može protiv Azijki, ali treba više preciznosti na mreži.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani