Obavijesti

Sport

Komentari 1

Hrvatska atletika nikad nije imala bolji početak godine!

Hrvatska atletika nikad nije imala bolji početak godine!
1

Prvih sto dana nikada nije bilo bolje i nikada nismo imali ovako senzacionalne rezultate, rekao je izbornik Katalinić naglasivši da je to izuzetan rezultat za zemlju koja nema atletsku dvoranu

VIDEO

Hrvatska atletika nikada nije imala tako dobar početak godine i nikada nije bilo toliko senzacionalnih rezultata, izjavio je na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Hrvatskom atletskom savezu izbornik Mladen Katalinić.

- Prvih sto dana nikada nije bilo bolje i nikada nismo imali ovako senzacionalne rezultate - kazao je Katalinić ocjenjujući zimski dio sezone koji je iza nas.

Na konferenciji za novinare su, osim njega, bili petoro atletičara koji su ostvarili olimpijsku normu Andrea Ivančević, Ana Šimić, Matea Matošević, Marija Vrajić i Marin Premeru. Ukupno 11 hrvatskih atletičara ide na Olimpijske igre, a uz spomenute normu su još ispunili Sandra Perković, Blanka Vlašić, Sara Kolak, Stipe Žunić, Filip Mihaljević i Ivan Horvat.

- U tom dijelu sezone su ostvarene još tri olimpijske norme. Na dva natjecanja smo poslali četiri atletičara te zauzeli tri treća i jedno četvrto mjesto. U Portlandu na dvoranskom Svjetskom prvenstvu su Filip Mihaljević i Andrea Ivančević ostvarili sjajne rezultate. Mihaljević je osvojio broncu uz osobni rekord i od njega možemo očekivati puno. Ivančević je bila četvrta i dalje napreduje. Na Europskom zimskom bacačkom kupu Sara Kolak je osvojila drugo mjesto u bacanju koplja, a Matija Gregurić je bio treći u kladivu. Na dva natjecanja smo poslali četvoro atletičara, a osvojili smo jedno drugo, dva treća i jedno četvrto mjesto - istaknuo je hrvatski izbornik naglasivši da je to, uz 24 hrvatska rekorda postavljena u prvih sto dana ove godine, izuzetan rezultat za zemlju koja nema atletsku dvoranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također je dodao da je Sandra Perković na zimskom prvenstvu bacila disk 70,59 m što je najbolji rezultat ove godine u svijetu.

- Uvjereni smo da će još neki atletičari ostvariti normu za OI u Rio de Janeiru - zaključio je na kraju. 

Andrea Ivančević je kazala kako je nakon Svjetskog dvoranskog prvenstva u Portlandu imala tjedan dana odmora, ali onda je krenula s pripremama za EP koje se ove godine održava u srpnju u Amsterdamu te za OI u kolovozu u Rio de Janeiru.

- Sada treniramo i pripremamo se za EP i za OI, ali sada sam fokusirana na EP jer je ono prije. Nadam se da ću ostvariti što bolje rezultate, po mogućnosti da izborim finala - kazala je Ivančević.

Dobre rezultate na EP, a onda i na OI, očekuje Marin Premeru koji je zadovoljan rastom forme.

- Dobro treniramo, forma raste, Želim ući u finale i biti među prvih osam na europskom i na OI, iako je to teže na OI - kazao je Premeru koji je jedan od trojice hrvatskih bacača kugle koji idu u Rio de Janeiro. uz Filipa Mihaljevića i Stipu Žunića. 

- U Rio de Janeiru želim skočiti svoj osobni rekord i želim preskočiti tih dva metra - rekla je o svojim ciljevima skakačica u vis Ana Šimić, dodavši kako je prije EP-a u Amsterdamu očekuju natjecanja Dijamantne lige koja počinje u svibnju.

Maratonke Marija Vrajić i Matea Matošević se također nadaju što boljim rezultatima na olimpijskim igrama. Marija Vrajić prije olimpijskih igara želi istrčati barem još jedan maraton i misli da bi to mogao biti onaj u Stockholmu u lipnju, a kao cilj si je postavila rezultat 2:36 sata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...