Obavijesti

Sport

Komentari 18

Hrvatska ide kući bez boda! Pomela nas je i Španjolska...

Hrvatska ide kući bez boda! Pomela nas je i Španjolska...
1

U posljednjem susretu snage su odmjerili Dodig i Pavić protiv Granollersa i Nadala, a Španjolci su slavili sa 2-0 u setovima. Hrvatska tako napušta Madrid sa setom u 6 mečeva

VIDEO

Hrvatska teniska reprezentacija upisala je i drugi poraz na završnom turniru novog formata Davis Cupa. Nakon poraza od Rusije 0-3, branitelji naslova izgubili su i od Španjolske s 0-3.

Prvi bod za Španjolsku osvojio je Roberto Bautista Agut pobijedivši Nikolu Mektića sa 6-1, 6-3 za samo 57 minuta igre, a potom je prvi tenisač svijeta Rafael Nadal porazio Bornu Goju sa 6-4, 6-3 za sat i 30 minuta i tako osigurao domaćinu pobjedu.

U trećem susretu Ivan Dodig i Mate Pavić su u meču parova izgubili od Marcela Granollersa i Rafaela Nadala sa 3-6, 4-6.

Ćorić odustao, uskače Mektić: Borna Gojo igra protiv Nadala!
Ćorić odustao, uskače Mektić: Borna Gojo igra protiv Nadala!

Hrvatska je tako nastup u novom formatu Davis Cupa zaključila s dva poraza oprostivši se od obrane naslova pobjednika.

Nakon što je Rusija u prvom kolu porazila Hrvatsku sa 3-0, a potom Španjolska Rusiju sa 2-1, našim tenisačima je u zadnjem meču skupine B trebala pobjeda od 3-0 protiv Španjolske kako bi ostali u igri za plasman među osam najboljih. 

Međutim, bez Marina Čilića koji nije niti doputovao u Madrid i bez Borne Ćorića koji je odustao od današnjeg nastupa zbog iscrpljenosti, bilo je iluzorno očekivati pobjedu 3-0 protiv Španjolske koju predvodi vodeći tenisač svijeta Rafael Nadal.

Nakon što je Ćorić odustao od nastupa, priliku je dobio Mektić koji je posljednji put u singlu nastupio prije više od dvije i pol godine i to u kvalifikacijama Cincinnatija. Nakon toga igrao je samo u parovima.

Mektić i Bautista Agut, trenutačno deveti tenisač svijeta do sada nisu igali međusobno.

I Nadal se pitao tko je taj mali: Gojo junački pao protiv Rafe
I Nadal se pitao tko je taj mali: Gojo junački pao protiv Rafe

Hrvatski tenisač je dobio prvi gem, međutim to je bilo sve što je pokazao u ostatku seta. Španjolac je uz tri breaka za 26 minuta dobio set rezultatom 6-1. Deveti tenisač svijeta je sjajnu seriju nastavio i u drugom setu dobivši tri gema u nizu. Mektić je smanjio na 1-3 prekinuvši Agutovu seriju od devet gemova u nizu. Do kraja seta 30-godišnji Zagrepčanin više nije izgubio niti jedan servis, ali nije uspio nadoknaditi break i set je završio rezultatom 6-3 za Španjolca.

U drugom meču 21-godišnji debitant u našoj teniskoj reprezentaciji, Borna Gojo, pružio je solidan otpor vodećem tenisaču svijeta, posebice u prvom setu.

Gojo se u prvom setu držao do rezultata 4-4 spasivši pritom četiri break lopte. Tri u prvom gemu, a jednu u sedmoj igri. Nažalost, u devetoj igri Nadal je oduzeo servis svom suparniku, a potom sigurno odservirao za 6-4 nakon 45 minuta igre.

Mladi hrvatski tenisač, koji je igrao za američko sveučilište Wake Forest, a u reprezentaciju je ušao umjesto ozlijeđenog Marina Čilića, i u drugom setu je pružio dobar otpor. Servis je izgubio u prvom i devetom gemu za konačnih 6-3.

U posljednjem susretu snage su odmjerili Dodig i Pavić protiv Granollersa i Nadala, a Španjolci su slavili sa 2-0 u setovima. (dk)

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener