Obavijesti

Sport

Komentari 195

Čudo u Osijeku! Sjajni Draganja i Mektić šokirali velike favorite

Čudo u Osijeku! Sjajni Draganja i Mektić šokirali velike favorite
5

BRAVO, JUNAČINE! Nikola Mektić i Marin Draganja nadigrali su jedan od najboljih svjetskih teniskih parova, Felicana i Marca Lopeza. Poslije oko četiri i pol sata igre, slavili su uz 6-7, 7-6, 7-6, 2-6, 6-4

VIDEO

Fantastični Marin Draganja i Nikola Mektić odigrali su najbolji meč u karijeri te nakon četiri sata i 23 minute borbe pred više od 2500 tisuće gledatelja u osječkom Gradskom vrtu pobijedili španjolski par, jedan od najboljih svjetskih parova uopće, Feliciana i Marca Lopeza sa 6-7 (6), 7-6 (7), 7-6 (5), 2-6, 6-4 te tako doveli Hrvatsku na samo jedan bod od nevjerojatnog raspleta i pobjede u dvoboju prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa.

Slomljeni osvajači Roland Garrosa

U prvom setu, u kojem je bilo čak šest 'breakova', hrvatski par je propustio prednost od 4-2, a iskusni Španjolci, iako su propustili servis za set kod 6-5, osvojili su prvu dionicu meča u 'tie-breaku'.

No, kao što je Franko Škugor u petak pokazao čvrst karakter i nije klonuo nakon gubitka prvog seta, isto su učinili Draganja i Mektić. Unatoč tome što su ih svi otpisali uoči početka ovog duela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I u drugom su setu poveli 4-2, ali u osmom gemu ispustili prednost. U novom 'tie-breaku' naš par je vodio 5-2, a potom izgubio četiri poena zaredom. Ipak, uz dosta sreće spasili su set-loptu Španjolaca, a kod 8-7 iskoristili svoju drugu priliku za izjednačenje na 1-1 u setovima.

U trećem setu svi su igrači držali servise pa je ponovno lutrija 'tie-breaka' odlučivala o setu. Španjolci su imali početnu prednost 'mini-breaka', ali hrvatski par se brzo vratio. Feliciano Lopez je dvostrukom pogreškom kod 5-5 ponudio Mektiću i Draganji priliku koju oni nisu propustili te nakon dva sata i 52 minute igre došli su na set od senzacionalne pobjede.

Aktualni pobjednici Roland Garrosa u četvrtom su setu dvaput slomili servis Marina Draganje i odluku o pobjedniku odgodili za peti set.

Ako napravimo čudo, idemo na Srbe!

U njemu su zahvaljujući i dvjema dvostrukim pogreškama Feliciana Lopeza naši tenisači došli do 'breaka' već u prvom gemu. Imali su dvije prilike za dupli 'break' i vodstvo od 3-0, a kod 4-2 su Španjolci uspjeli spasiti 15-40, još dvije 'break-lopte'.

Kod 5-4 Nikola Mektić je servirao za pobjedu i nakon četiri seta i 23 minute došao do meč-lopte. Stao je na crtu i hladnokrvno zabio as za pobjedu i nevjerojatno vodstvo Hrvatske od 2-1 nakon drugog dana.

A, pričalo se o tome da će nas Španjoska pomesti 5-0 jer smo ostali bez naših najvećih zvijezda poput Čilića, Ćorića, Karlovića i Dodiga.

U nedjelju će prvi na teren Franko Škugor i Roberto Bautista Agut. Ne uspije li Škugor donijeti plasman Hrvatskoj u četvrtfinale, to će pokušati učiniti Ante Pavić protiv Pabla Carrena Buste.

Nevjerojatna priča u Osijeku se nastavlja, a sljedeći naš protivnik, ukoliko sutra 'torpediramo' favorizirane Španjolce su - Srbi.

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 2-1

Franko Škugor - Pablo Carreno Busta 3-6, 6-3, 6-4, 4-6, 7-6 (6)

Ante Pavić - Roberto Bautista Agut 4-6, 2-6, 3-6

Marin Draganja / Nikola Mektić - Feliciano Lopez / Marc Lopez 6-7 (6), 7-6 (7), 7-6 (5), 2-6, 6-4

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 195
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi