Obavijesti

Sport

Komentari 112

Rukometašice razočarale na otvaranju: Šveđanke su slavile

Rukometašice razočarale na otvaranju: Šveđanke su slavile
13

Izabranice Vladimira Canjuge poražene su u svojoj prvoj utakmici EP-a u Varaždinu od reprezentacije Švedske 28-30. U drugom kolu skupine C čeka ih Njemačka...

VIDEO

Rukometašice Hrvatske porazom su otvorile Europsko prvenstvo. U varaždinskoj su dvorani bolje bile Šveđanke rezultatom 30-28

Nakon nervoznog otvaranja i nekoliko promašenih prilika na obje strane, Šveđanke prve zabijaju u trećoj minuti. Odlično tada reagira Andrea Penezić koja okreće prednost na našu stranu, malo po malo Šveđanke su hvatale zalet i pokazale bolju uigranost i bolja rješenja u napadu. U 12. minuti Oden diže na 7-5, kada Švedska prvi put odlazi na dva gola razlike, a deset minuta kasnije ista igračica od bloka zabija za 13-10. Šveđanke su jednostavno bile prebrze i u svakoj kontri, ali i u svakom branjenju od iste. 

Spore i nedovoljno agresivne

Međutim, nekoliko dobrih obrana Ivane Jelčić u drugom djelu prvog poluvremena, vratio nas je u igru. Penezić i Ježić pogađale su, a Hrvatska je na odmor otišla s izjednačenjem 17-17

Drugo poluvrijeme otvorile su naše s igračicom više, a Maja Zebić odmah pogađa za 18-17. Bilo je to posljednja prednost za izabranice Vladimira Canjuge, jer su Šveđanke vrlo brzo opet pokazale odličnu pripremljenost i moderniji rukomet. U svakom duelu bile su jače, u svakoj utrci brže, a veliku razliku radile su i s igračicom manje kada su svaki put igrale s igračicom u polju umjesto golmanice te redovito zabijale. 

Konstantno lovljenje rezultata ostavilo je traga na našim igračicama koje su, svaki put kada bi i ulovile izjednačenje, radile tehničke pogreške. Previše su lopti izgubile naše reprezentativke, a Šveđanke su to znale kažnjavati. 

Previše tehničkih pogrešaka

U 56. minuti nepogrešiva Gulden zabija svoj sedmi gol, a Šveđanke odlaze na plus četiri. Vratile su ponovno nekako naše i nošene navijanjem publike pokušale iznenaditi, no nisu uspjele. Imala je kapetanica Miranda Tatari 55 sekundi prije kraja, kod rezultata 28-30, nakon obrane Jelčić, priliku za smanjenje rezultata i eventualni pokušaj izjednačenja u samoj završnici, no nije uspjela pogoditi i to je bio kraj. 

Protiv Šveđanki smo na velikim natjecanjima do sada igrali četiri puta i svaki put slavili, no izgubili smo onda kada se to najmanje očekivalo...Pred Canjuginim izabranicama sada je težak zadatak protiv reprezentacije Njemačke u drugom kolu. 

Hrvatsku su predvodile Andrea Penezić i Maja Zebić s po šest golova. Marta Žderić imala je sedam obrana, a Ivana Jelčić deset. Najefikasnija u redovima pobjednica bila je Isabelle Gullden sa sedam golova. Filippa Idehn imala je 11 obrana, a Johanna Bundsen jednu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu