Obavijesti

Sport

Komentari 70

Hrvatski derbi dr. Ivi: Za finale je slomio Čilića uz - 29 aseva

Ivo Karlović pobijedio je Marina Čilića u hrvatskom derbiju za finale Hertogenboscha. Karloviću za pobjedu nije trebao niti jedan break, a kroz dva tie-breaka uzeo je pobjedu u polufinalu

VIDEO

Ivo Karlović pobijedio je Marina Čilića u hrvatskom derbiju za finale Hertogenboscha. Meč u Nizozemskoj pripao je dr. Ivi 6-7, 7-5 i 6-7 i u finalu će igrati protiv Luksemburžanina Gillesa Mullera.

Karloviću za pobjedu nije trebao niti jedan break, a kroz dva tie-breaka uzeo je pobjedu u polufinalu.

Doktor je spasio sedam od osam tie break lopti, a Marin je Ivi ponudio tek dvije koje ovaj nije iskoristio. Jedna od njih bila je i meč lopta kod 6-5.

Naravno, Karlović je ispalio 29 aseva u šest dvostrukih grešaka, Čilić je stao na 16 neobranjivih servisa i osam dvostrukih.

Prvi set

U prvom setu Čilić je imao po jednu "break-loptu" u tri Karlovićeva servis-gema, kod 2-1, kod 4-3 i kod 5-4, no visoki Zagrepčanin je uvijek pogodio prvi servis tako da Međugorac i nije mogao bolje reagirati. U prva četiri poena "tie-breaka" Čilić je izgubio oba na svoj početni udarac i to promašivši forhend i napravivši dvostruku servis pogrešku. Nakon što je stigao do vodstva od 5-2, Karlović nije dopustio da mu ta prednost izmakne. 

Drugi set

I u drugom setu Čilić je osiguravao "break-lopte", imao je dvije vezane u trećem gemu, na drugu se igralo, no Međugorac je promašio forhend passing. Ipak, kod rezultata 5-5 u toj dionici meča Čilić je napokon uspio oduzeti servis Karloviću, povesti sa 6-5, a zatim i odservirati za poravnanje u meču.

Treći set

Treći je set ponudio najviše uzbuđenja, Karlović je u šestoj igri stigao do svoje prve "break-lopte" koju je Čilić izvukao odličnim servisom, da bi kod rezultata 4-4 Čilić stigao do dvije prilike za oduzimanje servisa. Karlović je prvu spasio volejom, a drugu odličnim drugim servisom u tijelo suparnika.

Karlović je mogao završiti dvoboj i prije "tie-breaka" jer je kod prednosti od 6-5 stigao do meč-lopte na servis Čilića. Tada je Čilić iznenadio suparnika izlaskom na mrežu nakon drugog servisa i smečem spasio meč-loptu.

Ipak, u "tie-breaku" je Čilić ponovno loše krenuo, promašio forhend kojim je Karlović stigao do vodstva od 2-0, a zatim je još jednim "mini-breakom" i do velikih 5-1 što nije mogao ispustiti.

Finale protiv Gillesa Mullera u nedjelju od 14 i 30

Protiv 34-godišnjeg Luksemburžanina Karlović je igrao dva puta, oba puta na travi prošle godine i omjer pobjeda je 1-1. Muller je pobijedio u polufinalu upravo u 's-Hertogenboschu, dok je Karlović uzvratio u finalu Newporta.

Za Karlovića će sutrašnji finalni nastup biti 18. u karijeri, dosada je osvojio osam turnira, posljednji u Los Cabosu prošle godine, dok je Muller svoj jedini naslov iz sedam finala osvojio u Sydneyu početkom ove godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani