Obavijesti

Sport

Komentari 37

'Hrvatski derbi': Šahtar razbio Dinamo, asistencija i gol Srne

'Hrvatski derbi': Šahtar razbio Dinamo, asistencija i gol Srne
2

Šahtar je s čak 4-1 srušio svoje najveće rivale, momčad Dinama iz Kijeva, ujedno protivnika 'modrih' u LP-u. Srna je golom i asistencijom 'razbio' Ogija i Kranjčara

VIDEO

Pomeli su svoje najveće rivale i iduće suparnike zagrebačkom Dinamu u Ligi prvaka, nogometaše kijevskog Dinama, ukrajinski prvaci 4-1 u dvoboju 1/16 finala Ukrajinskog kupa.

Slavio je Šahtar na svojoj Donbass Areni na krilima kapetana Darija Srne, koji je u 83. minuti utakmice fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca s preko 20 metara daljine postavio konačan rezultat.

Nakon pogotka Srna je otišao do klupe pružiti ruku treneru Mircei Lucescuu. On ga je privio k sebi i poljubio u obraz.

Osim pogotkom, mogao je rumunjski strateg domaće momčadi biti zadovoljan također kapetanovom asistencijom Fernandinhu osam minuta ranije. Brazilac je nakon nje maestralno poentirao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Poveli su domaći, koji su se pobjedom plasirali u osminu finala natjecanja, pogotkom Luiza Adriana u 22. minuti. Pet minuta kasnije izjednačio je Nigerijac Taye Taiwo, no to je bilo sve što je momčad Jurija Sjomina pokazala u Donjecku.

Nakon što je Alex Teixeira podigao na 2-1, pa i prije toga, terenom je vladao Šahtar.

Srna je u pobjedničkim redovima očekivano odradio svih 90 minuta. Eduardo je ušao u igru u 79. minuti. U redovima gubitnika Ognjen Vukojević igrao je do 74. minute, dok je Niko Kranjčar odgledao utakmicu s klupe.

Ovo je bio već drugi težak poraz Kijevljana od najvećih rivala ove sezone: prije tri tjedna na istom mjestu prvaci su pobijedili 3-1 u prvenstvenom ogledu.

Šahtar je na ulazu u novu sezonu impresivan: Lucescuova je momčad pobijedila u svih 12 natjecateljskih utakmica koje je dosad odigrala.

Kijevski Dinamo, koji će za deset dana dočekati zagrebačkog imenjaka u dvoboju drugog kola A-skupine Lige prvaka, igrao je u sastavu:

Šovkovskij – Betao, Hačeridi, Taibo, Gusev – Vukojević (od 74. Milevskij), Veloso, Bogdanov (od 61. Mehmedi), Jarmolenko – Brown, Raffael.

Srna treći igrač po broju nastupa za Šahtar

Nastupom protiv Dinama iz Kijeva u susretu Kupa u kojem je njegov Šahtar slavio 4-1 kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna izbio je na treće mjesto ljestvice igrača s najviše nastupa za ukrajinsku momčad. Protiv Dinama Srna je upisao svoj 348. službeni nastup za Šahtar. Prestigao je tako Jurija Dehterjova i Dimitra Šutkova koji su stali na 347 nastupa. Ispred Srne još su Mikhail Sokolovski sa 485 i Sergej Jaščenko sa 445 nastupa.

Ukrajinski kup, 1/16 finala:

Šahtar – Dinamo K. 4-1 (Luiz Adriano 22, Alex Teixeira 40, Fernandinho 75, Srna 83 / Taiwo 27)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića