Obavijesti

Sport

Komentari 166

Ždrijeb iz snova: Rijeka izvukla amatere na startu Lige prvaka!

Ždrijeb iz snova: Rijeka izvukla amatere na startu Lige prvaka!
1

Hrvatski prvak u 2. pretkolu Lige prvaka čeka gibraltarsku Europu FC, čija kompletna momčad vrijedi kao Rijekina dva rezervna golmana, ili velški The New Saints koji svoje utakmice igra u - Engleskoj

VIDEO

Zemlja s jednim stadionom ili protivnik koji svoje utakmice igra preko granice. Nije moglo bolje za početak borbe za Ligu prvaka. Rijeka će u drugom pretkolu igrati protiv gibraltarske Europe FC ili velškog The New Saintsa.

Hrvatski prvak čekat će pobjednika ove utakmice 11. ili 12. srpnja na Rujeivic, uzvrat je 18. ili 19. istog mjeseca. Odlično je prošla Rijeka koja je mogla dobiti neugodnu slovačku Žilinu, mađarski Honved i albanski Kukës.

Europa FC prema Transfermarktu vrijedi 475.000 eura. Najbolji igrač im je desni bek Ibrahim Ayew koji je procijenjen na 250.000 eura. Usporedbe radi, vrijednost Rijekine momčadi procijenjena je na 27.3 milijuna eura. Gibraltarska momčad igra na jedinom stadionu u zemlji, Victoria stadionu koji djelom podsjeća na Kantridu.

Rijeka u Wales? Krivo, u Englesku!

Velški The New Saints FC vredniji je od gibraltarske momčadi (1.7 milijuna eura), a najskuplji igrač mu je napadač Greg Draper koji je procijenjen na 400.000 eura.

Velšani prvu utakmicu igraju doma (27. ili 28. lipnja) i favoriti su. I kad kažemo doma, to zapravo i nije baš tako. Naime, Velšani svoje utakmice igraju u Engleskoj, u mjestu Oswestry smještenom na granici Engleske i Walesa.

The New Saintsi spojili su se sa susjednim Oswestry Townom 2003. godine, koji, iako je u Engleskoj, također igra velšku ligu. Kad je British Telecom došao kao glavni sponzor promijenili su ime u The New Saints FC.

A ovo je njihov stadion koji prima 2000 ljudi. Rekord po posjećenosti postavljen je 21. travnja 2012. godine kad je utakmicu između TNS-a i Bangora pratilo 1468 ljudi. Te sezone imali su rekordnu prosječnu posjećenost od 436 gledatelja po utakmici.

Igraju na stadionu koji nikad nije bio pun

 

Oborili Ajaxov rekord iz 1972.

New Saintsi su ove godine postavili novi svjetski rekord po broju uzastopnih pobjeda u ligi. Velšani su stigli do 27 pobjeda zaredom srušivši Ajaxov rekord iz 1972. godine. Nizozemci su tada predvođeni Cruyffom i Neeskensom došli na 26 pobjeda u nizu.

Netko će reći da smo imali dobar ždrijeb, ali...

Ždrijeb je uvijek lutrija pa tako i ovaj put. Teško je nešto komentirati pošto zapravo još ne znamo suparnika. Sretna okolnost je da nismo izvukli gostovanje u nekoj udaljenijoj zemlji, rekao je zamjenik sportskog direktora Rijeke Ivan Mance i dodao:

- Što se tiče nogometa, tu nemamo što previše reći. Na nama je da dokažemo na travnjaku da smo bolja momčad bez obzira protiv koga budemo igrali. Netko će možda reći da smo imali dobar ždrijeb, ali mi ćemo se kao i uvijek maksimalno pripremiti.

Rijeci za treće pretkolo 420.000 eura

Ove godine novčane nagrade bit će jednako izdašne, pa će Osijek, samo za prolazak u 1. pretkolu Europske lige dobiti 215.000 eura, dok se prolazak u 3. pretkolo nagrađuje s 225.000 eura.

Riječani će za prolazak u 3. pretkolo, izbore li ga, dobiti 420.000 eura. Osvajač Lige prvaka, a taj novac će teško u Rijekinu blagajnu, dobit će 15.5 milijuna eura.

<<< Dinamo je Real Madrid kvalifikacija za Ligu prvaka >>>

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener