Obavijesti

Sport

Komentari 15

Hrvatski rukometni kup: Finale igraju PPD Zagreb i Varaždin

Hrvatski rukometni kup: Finale igraju PPD Zagreb i Varaždin
1

PPD Zagrebu je to 24. plasman u finale Kupa, a do sada je slavio 22. puta. Jedini poraz u finalu doživio je 2002. od Metkovića. Varaždinu je već sam ulazak u finale najeveći uspjeh

VIDEO

U finalu hrvatskog rukometnog Kupa u nedjelju u Umagu igrat će PPD Zagreb i Varaždin.

PPD Zagreb je polufinalu uvjerljivo pobijedio Nexe 30-18, dok je u drugom polufinalnom susretu Varaždin bio bolji od Dubrave 26-21.

Dvoboj PPD Zagraba i Nexea trebao je biti 'finale prije finala', međutim hrvatski prvak je deklasirao suparnika iz Našica. Nakon deset minuta igre bilo je 5-1, u 16. minuti je bilo 10-2, a na poluvremenu 15-7. Dominacija Zagreba nastavila se i u drugom poluvremenu. U 32. minuti momčad Veselina Vujovića je imala deset golova razlike (17-7). Plus deset (19-9) je bilo i u 38. minuti, a na koncu je završilo velikih 30-18.

PPD Zagreb su do plasmana u finale predvodili Luka Šebetić sa šest, Stipe Mandalinić s pet golova, dok su Dobrivoje Marković, Luka Raković, Domagoj Pavlović, Leon Šušnja i Josip Valčić zabili po tri gola. U redovima Nexea najefikasniji su bili Mirko Herceg sa četiri, te Marin Vegar, Tomislav Nuić i Tibor Jurjević sa po tri gola.

- Prije utakmice sam se plašio kakav će dečki imati pristup. Kraj je sezone, a mi smo bili favoriti. međutim, iznenađen sam jer su obrana i napad od prve minute bili skoro savršeni. Igrali smo dobro i odgovorno i to svih 60 minuta - kazao je trener hrvatskog prvaka Veselin Vujović.

U drugom susretu Varaždin je slavio protiv Dubrave 26-21 (11-11). Varaždin je bolje otvorio utakmicu i nakon šest minuta vodio je 4-0. No, Dubrava se pribrala i stigla do izjednačenja (5-5), a u 11. minuti i do prvog vodstva (6-5). Idućih 20 minuta bio je to izjednačen dvoboj, a utakmica je prelomljena u razdoblju od 36. do 44. minute kada Varaždin serijom 4-0 od rezultata 14-14 bježi na 18-14. Dubrava je uspjela smanjiti na dva gola minusa, no Varaždinci tada odlaze na plus pet (23-18) četiri minute prije kraja i bila je to prednost koju više nisu ispustili do kraja susreta.

Varaždinu su na putu do finala predvodili Ivan Horvat s osam i Bruno Vili Zobec sa sedam golova, dok je Matija Špikić imao 13 obrana. Kod Dubrave najefikasniji su bili Bruno Butoras sa šest, te Ante Babić, Ivan Vida i Lovro Jotić sa po tri gola.

PPD Zagrebu je to 24. plasman u finale Kupa, a do sada je slavio 22. puta. Jedini poraz u finalu doživio je 2002. od Metkovića. Varaždinu je već sam ulazak u finale najeveći uspjeh.

Finalni susret na rasporedu je u nedjelju u 17.55 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe