Obavijesti

Sport

Komentari 48

HTS: Čilić je spornu stipendiju već vratio, nema nikakve afere

HTS: Čilić je spornu stipendiju već vratio, nema nikakve afere
1

Marin Čilić jedan je od najcjenjenijih tenisača i sjajan promotor uspješne, talentirane i civilizirane Hrvatske u svijetu, ističe Hrvatski teniski savez u priopćenju

VIDEO

Hrvatski teniski savez iznio je mišljenje o sportskoj stipendiji koju je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić primao od Sportskog saveza Grada Zagreba na temelju prebivališta u Zagrebu.

Krovno tijelo hrvatskog tenisa u priopćenju napominje kako ni Čilić ni HTS ne spore kriterije koje je donio SSGZ niti njegovo pravo da ih mijenja, a u ovom slučaju, da na stipendiju više nemaju pravo sportaši čije je prebivalište izvan Republike Hrvatske.

Prvi hrvatski reket ima prijavljeno prebivalište u Kneževini Monako zbog nižih poreza. No na temelju prijavljenog prebivališta u Zagrebu dobio je ukupno 44.800 kuna za cijelu 2014. te osam mjeseci 2015. godine.

"Marin je jasno dao do znanja da u zahtjevu SSGZ-a nema ništa sporno i da će ga ispoštovati, jedino što ga je zanimalo bilo je može li ga vratiti na račun HTK Zagreb, čiji je član. Budući da je dobio odgovor da to nije moguće, učinio je to na način kako je SSGZ i zatražio", navodi HTS.

Hrvatski teniski savez napominje kako je Čilić izvanredan primjer sportaša koji s velikim zadovoljstvom igra za hrvatsku reprezentaciju i da sa susreta Davisova kupa izostaje samo ako je teže ozlijeđen.

"Marinova posvećenost reprezentaciji i jedan je od najsvjetlijih primjera u svijetu tenisa, kao i to da je svojim ne samo rezultatima, nego i odmjerenim i gospodski skromnim ponašanjem, jedan od najcjenjenijih tenisača i sjajan promotor uspješne, talentirane i civilizirane Hrvatske u svijetu. Sjajan je vođa naše reprezentacije i svojim primjerom daje snagu i samopouzdanje cijelom timu", piše HTS.

Konačne upute o vraćanju novca dobivenog stipendijom Čilić je dobio u ponedjeljak, 17. listopada, a iznos je uplatio dva dana potom, tvrdi Hrvatski teniski savez.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka