Obavijesti

Sport

Komentari 80

Atalanta je već prekrižena, dva duela sa Šahtarom za proljeće

Atalanta je već prekrižena, dva duela sa Šahtarom za proljeće
2

Bjeličin Dinamo 'ne skida gaće'! Ni na Etihadu, protiv družine vrijedne 1,2 milijarde eura. Pa gdje smo prijašnjih godina bili od toga da nakon dva kola i gostovanja u Manchesteru raspravljamo o tome hoće li Dinamo prezimiti u LP ili u EL

VIDEO

Već je sat vremena prošlo, tresla se i greda, Dominik Livaković čupao je sve živo, City je igrao 'ševu', imao 80 posto loptu u nogama, 600 i kusur dodavanja, Dinamove akcije nisu trajale dulje od tri sekunde... Ali sve uzalud. Voda je najskupljoj momčadi svijeta lagano dolazila na uši.

Pokretanje videa...

00:28

Pep Guardiola shvatio je da neće ići bez najskupljeg, ma i najboljeg igrača. Podigao je Raheema Sterlinga i uveo ga u igru. Pa neće baš ići protiv Dinama bez najboljih igrača...

Pakleni Sterling tek je nakon 65 minuta probušio Livakovića, a Pep se okrenuo prema klupi, stisnuo šake, mahao njima, čučnuo... ma kao da je u sudačkoj nadoknadi matirao Manchester United ili Liverpool!

Dinamo je junački pao: Raheem džoker, 'modri' mogli i do boda
Dinamo je junački pao: Raheem džoker, 'modri' mogli i do boda

Da, toliko je Dinamo namučio, isfrustrirao engleskog prvaka, da se i veliki Pep preznojio. I na kraju 'popio' i žuti karton zbog pritiska na suca, te čestitao Nenadu Bjelici.

Veličanstveno: Navijači Dinama pjesmom su nadglasali Etihad!
Veličanstveno: Navijači Dinama pjesmom su nadglasali Etihad!

Prijašnjih godina Dinamo je u Ligi prvaka 'skidao gaće' prilično rano. I na Bernabeuu, i na Parku prinčeva, i na Allianz Areni, u Torinu, Londonu kod Arsenala... Bili su momci zadivljeni - tko bi im zamjerio - kad bi istrčali na te velebne stadione, protiv igrača koji su nekima (bili) uzori.

E ovaj je Manchester City bolja, jača momčad nego što su bili ti Bayern, Juventus, Arsenal, PSG, Real... Ali ovo je Bjeličin Dinamo. Koji 'ne skida gaće'! Ni na Etihadu, protiv družine vrijedne 1,2 milijarde eura! Kad Bjelica u 75. minuti šalje u igru Gavranovića umjesto Theophila.

Livi oduševio, pokazao da je za velike klubove; Sterling junak...
Livi oduševio, pokazao da je za velike klubove; Sterling junak...

Perić se borio kao lav i dobivao duele, Theophile siguran, Stojanović je hvatao, Oršić i Olmo krvave glave unosili su nemir u redove domaćina čim bi im došla lopta..., a Livaković je potvrdio klasu.

Prijašnjih godina nakon ovakvih gostovanja zbrajala se šteta, nakon drugog kola raspravljalo se i zbijalo šale koje će sve negativne rekorde Dinamo te sezone porušiti. Ma gdje smo bili od toga da se priča o prolasku skupine?!

Danas se u kafićima pričalo je li dobra pobjeda Šahtara nad Atalantom ili bi nam više odgovarao remi. Danas je tema uz pivo bila hoće li Dinamo na proljeće igrati u Europskoj ligi, pa fino biti nositelj u ždrijebu i dogurati možda i do četvrtfinala, ili će prezimiti u Ligi prvaka.

Što, dakle, čeka Dinamo? Pred Atalantom su dva okršaja s Manchester Cityjem i Talijani bi peto kolo i Dinamo na San Siru mogli dočekati s nulom, lišeni prevelikih rezultatskih ambicija. Dakle, Europska je liga već sasvim blizu, treba još (samo) dobiti Šahtar. U Zagrebu, zašto ne i u Harkivu.

Pod pretpostavkom da će Manchester City dobiti sve do kraja, iduće dvije utakmice odredit će Dinamovu sudbinu. Ako u međusobna dva okršaja bude uspješniji od Šahtara, smiješi se i osmina finala Lige prvaka. Atalanta je, nakon onih maestralnih 4-0 u Maksimiru, već prekrižena...

A ako će Dinamu i zatrebati koji 'bonus bod', zašto ne i protiv Cityja. 'Plavi' su na Etihadu pokazali da se i te kako mogu nositi s Guardiolinim strojem i kad mu treba rezultat. A kako onda ne bi u prosincu, kad će City biti lišen rezultatskog imperativa, kad će Pep odmarati još kojeg igrača, a u glavi će mu biti onaj ludi engleski blagdanski ritam.

Bjelica i Guardiola, ruku pod ruku, 11. prosinca slave ulazak u osminu finala Lige prvaka. Kakva bi to slika bila...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening