Obavijesti

Sport

Komentari 62

Hrvatska je viceprvak Europe! Španjolci nas potukli u finalu

Hrvatska je viceprvak Europe! Španjolci nas potukli u finalu
12

Naša U19 futsal reprezentacija ispisala je povijest u Rigi. Hrvatska je viceprvak Europe! Da, porazila nas je Španjolska 6-1, da pravili smo banalne greške, ali ne znači da nismo ponosni na naše dečke...

VIDEO

Prvo ikada održano Europsko futsal prvenstvo do 19 godina odigrano je u Latviji, a potpuna senzacija ondje bili su momci u kockastim dresovima. Da, Hrvati, prvi puta na nekom internacionalnom natjecanju, pokosili su sve pred sobom sve do finala. Ondje ih je čekala neugodna Španjolska. Momčad koja ih je i u skupini dobila 3-0, sada je nanijela još teži poraz izabranicima Marinka Mavrovića sa 6-1.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:21

Bila je Hrvatska oštra od početka, vjerovali su dečki u sebe, naučio ih je tome njihov izbornik, a naučili su se i sami kada su redom "skalpirali" sve koji su im došli na noge. Od početne Italije još u kvalifikacijama, do posljednjeg favoriziranog Portugala u polufinalu. Samo je Španjolska ostala bolna točka hrvatskim "sezoncima". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi gol je postigla Španjolska. Ricardo Mayor bio je precizan na prvoj stativi gdje mu je loptu iz prekida ubacio suigrač s brojem šest, Cerón. 

Junak futsal senzacije: Kakva trema, znao sam da ću zabiti!
Junak futsal senzacije: Kakva trema, znao sam da ću zabiti!

Španjolska je još jednom probala iz prekida. Slobodan udarac s desne strane izveo je Adrian, a lopta je otišla iznad prečke. Hrvatska je uzela loptu, točnije Vukelić je krenuo u nalet prema španjolskom golu, a Nacho ga je cijelo vrijeme držao za hlačice. Reagirao je sudac na povlačenje Nacha kojemu je dodijelio žuti karton, a Hrvatska je dobila slobodan udarac. Izveo ga je Mateo Mužar koji je torpedom razorio mrežu Španjolske za izjednačenje i povratak Hrvatske na početak utakmice.

No, nije se dala Španjolska i krenuo je potop Hrvatske. Ricardo Mayor izveo je out prema  Adriánu Rodríguezu koji loptu šalje u mrežu Hrvatske. Bio je dobro postavljen Čizmić, ali se lopta odbila od jednog španjolskog igrača ispred njega i promijenila putanju. No, Uefa tvrdi - gol je Adrianov. Zatim Cristian Molina pogađa za treći gol  Španjolske na utakmici u 18. minuti susreta.

Nemaju dnevnice, konobarili su prije Eura, a trenira ih Buraz...
Nemaju dnevnice, konobarili su prije Eura, a trenira ih Buraz...
'Nisu nas htjeli ni pozdraviti, napravili smo sportsko čudo'
'Nisu nas htjeli ni pozdraviti, napravili smo sportsko čudo'

Nekoliko trenutaka prije kraja prvog dijela prelomila se utakmica. 

Dvojbenom odlukom suca Španjolska je povela 4-1 nakon što je Perez iz dosuđenog izravnog deseterca zabio četvrti gol Španjolske. Razlog je bio navodni faul Mužara u oduzimanju lopte strijelcu trećeg Španjolskog pogotka, Cristianu Molini. 

Nakon povratka iz svlačionice još jednom je lopta završila u mreži Hrvatske. Španjolska je zabila svoj peti gol dvije minute nakon povratka na teren. Strijelac je bio Bernat Povill koji je prsima primirio loptu na lijevoj strani, a onda poluvolejom probio "zvučni zid" i zakucao loptu u gol.

Kakvo srce, kakav povratak! Hrvati će igrati u finalu EP-a
Kakvo srce, kakav povratak! Hrvati će igrati u finalu EP-a

Posljednji gol Furije postigao je "stari strijelac" Adrian koji se ovim približio tituli najboljeg strijelca na cijelom turniru, a Hrvatskoj ugasio nadanja za zlato. Do kraja utakmice, Hrvatska je pokušavala još zabiti gol, umanjiti bol, ali nije uspjela.

No, ostaje radost promicanja futsala, radost dječaka koji su dali sve od sebe, a sada ponosno domovini mogu donijeti veliko europsko srebro.

Bravo, Hrvatska! Bravo, campeones!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener