Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Igrat ćemo kako želim kada dovedem igrače koji to mogu'

'Igrat ćemo kako želim kada dovedem igrače koji to mogu'
1

Ako vas zanima kako želim da moj Hajduk igra, idite na internet, vidite moje utakmice iz Irana, Celja, Maribora, Olimpije, gdje se igralo puno okomitije i s puno više presinga, kaže Pušnik

VIDEO

'Zašto igramo puno bolje u drugim poluvremenima nego u prvima? Zato što u prvom poluvremenu igrači slušaju mene, a u drugom igraju kako oni hoće. To je to, ha, ha, ha, nasmijao se dobro raspoloženi trener Hajduka Marijan Pušnik uoči gostovanja u Puli. 

- Potrefilo se, što drugo reći. Meni je važno da možemo trčati cijelu utakmicu, da možemo držati visoki ritam, a i na klupi uvijek imam u rezervi dva - tri igrača koji mogu dignuti ritam igre. Tako će biti i u Puli. Znam gdje sam došao, uvijek idemo na pobjedu, i vani i doma, ali od mene nećete čuti zvučnih najava. Dovoljno je reći da želim da moji igrači daju puno više nego u prvom poluvremenu protiv Splita. Recimo, da igraju kao zadnjih 20 utakmica protiv Splita, ili druga poluvremena protiv Cibalije i Dinama - kazao je uoči puta u Pulu Pušnik, koji po prvi put ove sezone ima problema oko sastava. 

- Teže su protiv Dinama ozlijeđeni Ćosić, Ohandza, i Ismajli, nama ni Ercega, i Kvesića. Što se tiče Ohandze, nije istina da mu je ozlijeđena noga s kojom je imao problema, a nije u pitanju ni hrskavica. Riječ je o istegnuću ligamenata, pao mu je protivnik na nogu, to je 2-4 tjedna pauze, baš nogometna ozljeda koja se često događa. Mogli bi ga mi na silu forsirati, ali ne pada nam ni na kraj pameti. Ni njega, ni druge. Možda će biti spreman za Osijek. 

Pred Hajdukom su tri utakmice koje će odrediti smjer nastavka sezone, gostovanje u Puli, potom Osijek na Poljudu, te gostovanje u Rijeci. Lani se sezona prelomila baš u ovo vrijeme protiv istih protivnika. 

- Ne može se to uspoređivati, novi je trener, novi igrači, situacija u klubu je drugačija. Poštujem statistiku i vaš posao, ali svaka je utakmica za sebe, svaka je jednako važna... Ništa ne završava s utakmicama s Osijekom i Rijekom. Što da ih i dobijemo, ako druge dvije izgubimo - pita se Pušnik, a na pitanje bi li bio zadovoljan sa sedam bodova iz naredne tri utakmice, otvoreno kazao:

- Da budem konkretan, protiv Istre, Osijeka i Rijeke sedam bodova bi bilo dobro. 

Koliko ste zadovoljni napretkom igrača od kad ste tu, i kad možemo očekivati ono što vi želite?

- Napredak je očit, mislim da igramo dobro. Nakon poraza od Dinama i Rijeke, mi smo u pozitivnom bodovnom saldu, dižemo se, napredujemo, dali smo puno golova. Ako vas zanima kako želim da moj Hajduk igra, idite na internet, vidite moje utakmice iz Irana, Celja, Maribora, Olimpije, gdje se igralo puno okomitije i s puno više presinga nego što mi igramo danas. Kad ćemo to vidjeti na Poljudu? Kad budem mogao dovesti Ivana, Štefana, Antu i Vilijama, igrače koji će se uklopiti i mogu to odigrati. Sad ja uklapam sistem prema igračima koje smo mogli dovesti. Svaštarimo, igramo puno različitih kombinacija, volio bih da smo standardniji, ali to je proces, to nije pitanje mjeseci, nego pola godine, godinu, dvije. I nije alibi, previše je promjena ovdje bilo, kako igračkih, tako i trenerskih. Trebamo kontinuitet, da bi mogli slagati igru i nadopunjavati momčad igračima iz omladinske škole, što je za sada nemoguće. 

Kakva je Istra?

- Za mene dobra momčad. Solomon, Bertoša, Stepčić, igraju visoko, dobri su u prekidima, dobar im je i mladi trener, ali uz sve dužno poštovanje njima, mi idemo na pobjedu. Istra se puno digla, ne toliko na tablici, koliko po igri. To je druga momčad nego na početku sezone. Mi smo ih dobro analizirali, momci su spremni i sad je sve na njima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu