Obavijesti

Sport

Komentari 122

Senzacija! Tin Srbić je postao svjetski gimnastički prvak!

Senzacija! Tin Srbić je postao svjetski gimnastički prvak!
1

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić pobijedio je olimpijskog i dvostrukog svjetskog prvaka Epkea Zonderlanda te europskog prvaka Pabla Braeggera i osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu!

VIDEO

Srbić (21) je u finalu preče na Svjetskom prvenstvu u gimnastici u Montrealu u Kanadi završio na prvom mjestu s 14,433 bodova ispred Nizozemaca Epkea Zonderlanda (14,233), dvostrukog svjetskog i olimpijskog pobjednika, i Barta Deurlooa (14,200). To je ujedno i najbolji rezultat u povijesti hrvatske gimnastike te najveće postignuće mladog Zagrepčana!

- Nevjerojatno finale, osvojio sam zlatnu medalju, još ne znam što se točno događa, moram malo prespavati da bi bio svjestan. Osjećao sam se odlično prije samog nastupa, nisam uopće gledao kako su drugi dečki odradili svoje vježbe nego sam se koncentrirao na svoju, rekao je Srbić pa dodao:

- Kad sam došao gore i pripremao se za svoju vježbu pogledao sam gore na ekran da vidim je li Japanac dobio ocjenu i krajičkom oka sam uočio 14,233 da je bila od Zonderlanda prva ocjena. Pomislio sam u sebi "Isuse, to stvarno možeš sa svojom pravom vježbom ostvariti", ali sam se uspio smiriti, rekao sam si "samo radi ono što uvijek radiš na treningu". Možda još malo bolja vježba nego na treningu, stvarno sam presretan, još ne vjerujem da se to dogodilo.

Srbić je u kvalifikacijama bio ukupno treći, a u svom premijernom nastupu na SP-u 21-godišnji Zagrepčanin je došao do nevjerojatnog uspjeha. Tin je u kvalifikacijama odradio vježbu za ocjenu 14,366, a u finalu je bio još bolji (14,433) i to mu je donijelo uvjerljivo zlato.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mladi gimnastičar je član zagrebačkog kluba Hrvatski sokol, a koliko je njegovo postignuće veliko govori činjenica da je iza sebe ostavio i europskog prvaka Švicarca Pabla Braeggera i još nekoliko sjajnih gimnastičara s puno većim iskustvom.

Najveći hrvatski talent

A da ovakvo postignuće nije slučajno govori podatak da je Srbić već otprije glasio za najtalentiranijeg mladog hrvatskog gimnastičara, na Svjetskom gimnastičkom kupu u Ljubljani 2016. godine bio je brončani, a ove godine u svibnju u Kopru na istom natjecanju osvojio je zlato.

I ne samo to. Srbić je oličenje pravog sportaša, istina, ali uspješan je i na ostalim poljima. Tako je jedan od najboljih studenata strojarstva.

- Samo se treba dobro rasporediti vrijeme i onda se sve stigne. Kada ću učiti, kada ću ići na trening, odmarati, družiti s prijateljima - kaže Tin.

Učenik nadmašio učitelja

Inače, hrvatska gimnastika je do sada osvojila samo jednu medalju na Svjetskom prvenstvu. Zasluge idu Mariju Možniku, koji je 2014. godine osvojio brončanu medalju isto na preči.

- Drago mi je da me uspoređuju s Marijem, on je uzor svima nama od kada smo kao klinci došli u dvoranu. On je pokrenuo sve velike rezultate, ali mi je drago da govore da mogu biti bolji od njega - rekao je u svibnju ove godine Srbić, a nedugo zatim nadmašio učitelja.

Svaka čast, majstore. Hrvatska je ponosna na tebe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka