Obavijesti

Sport

Komentari 100

Isinbajeva plače, Putin je tješi: Predsjedniče, odstranili su nas

Isinbajeva plače, Putin je tješi: Predsjedniče, odstranili su nas
6

Suspenzije ruskih sportaša s Olimpijskih igara otišle su izvan zakonskih granica i zdravog razuma, rekao je Vladimir Putin na prijemu ruskih sportaša, nakon čega je morao tješiti Isinbajevu

VIDEO

Vladimir Putin organizirao je tradicionalni prijem za 114 sportaša u Kremlju uoči odlaska na Olimpijske igre u Rio de Janeiro. Među njima je bila i dvostruka olimpijska prvakinja u skoku s motkom, Jelena Isinbajeva, koja zbog zabrane IAAF-a ne smije nastupiti u Brazilu gdje je planirala završiti karijeru.

Hannibal Hanschke/DPA/PIXSELL

Nismo imali šanse

- Odstranili su nas bez dokaza, naglo i grubo. Nisu nam ni dali šansu da se branimo i dokažemo da nismo krivi - rekla je Isinbajeva, koja se rasplakala pred Putinom.

- Suspenzije ruskih sportaša s Olimpijskih igara otišle su izvan zakonskih granica i zdravog razuma. Vaše kolege iz drugih sportova shvatit će da će vrijednost njihovih medalja biti manja. Svaka njihova pobjeda neće biti tako slatka. Suspendirali su sportaše be konkretnih dokaza - rekao je ruski predsjednik Putin.

Preko 100 Rusa izbacili iz Rija

Do sada je preko 100 ruskih sportaša dobilo zabranu nastupa u Riju, a taj bi broj mogao biti i veći ako se još koja sportska organizacija odluči na suspenziju.

MOO je odlučio je kako neće zabraniti nastup svim ruskim olimpijcima, već je to prepustio pojedinačnim sportskim savezima.

FINA je suspendirala sedam ruskih plivačica i plivača, Međunarodna kanu federacija (ICF) zabranila je nastup u Riju petorici kanuista, Međunarodna dizačka organizacija također je supendirala ruske sportaše, a IAAF je ranije suspendirao sve atletičare.

Oni su se žalili, ali molba je prihvaćena samo skakačici u dalj Dariji Klišini koja je dokazala da je obavila dopinško testiranje van Rusije te da nikad nije pala na testu.

Athletics - Russian track and field championship
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...