Obavijesti

Sport

Komentari 1

Isključio je Bjelicu pa zakinuo 'modre', a sad stiže na Poljud

Isključio je Bjelicu pa zakinuo 'modre', a sad stiže na Poljud
5

Daniele Orsato treći će put suditi hrvatskoj reprezentaciji. Oba puta pobijedili smo, protiv Češke u Puli 2011. (4-2) i kao VAR sudac u ogledu protiv Danske u Rusiji. No Bjelica je na njega imao prigovora

VIDEO

Daniele Orsato (43) bit će glavni sudac dugo iščekivane utakmice između Hrvatske i Mađarske na Poljudu ovaj četvrtak od 20.45, odlučili su u Uefi.

Talijan koji ima Fifinu značku od 2010. ima bogatu povijest utakmica koje je sudio hrvatskim momčadima i trenerima. Još 2011. sudio je prijateljsku utakmicu između Hrvatske i Češke u Puli (4-2), kad su na terenu, od današnjih reprezentativaca, bili Ivan Rakitić i Dejan Lovren.

Pokretanje videa...

00:19

Dijelio je Orsato pravdu na najslabije posjećenoj utakmici Lige prvaka, onoj Dinama protiv Porta 18. listopada 2012. (0-2), kad su na Maksimir došla samo 4683 gledatelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Današnjem treneru "modrih" Nenadu Bjelici nije bio sretan kad je vodio Austriju Beč protiv Atlético Madrida u grupnoj fazi Lige prvaka. Osim što je njegova momčad izgubila 3-0, a Bjelica je - isključen.

Madriđani su tad vodili 2-0, a domaćini su imali dosta prigovora na suđenje. Nenad Bjelica je u jednom trenutku ispred svlačionica prigovorio talijanskom sucu zbog nedosuđenog penala za njegovu momčad. Vjerojatno je od njega tražio da ne gura veliki klub protiv Austrije, ali Talijan je bio neumoljiv. Bjelica zbog toga nije mogao voditi Bečane ni u drugoj utakmici na kultnom Vicente Calderónu.

"Modrima" je bio sretniji dvije godine potom, u play-offu Europske lige, kad su pobijedili Petrolul u Rumunjskoj 3-1 u ogledu u kojemu je Orsato krajem utakmice isključio domaćeg igrača Gerarda Alvesa.

Talijanski sudac bio je zadužen za VAR u utakmici Hrvatske i Danske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koja nam je bila sretna nakon prolaska na penale i kasnijeg osvajanja srebra, a na Maksimir se vratio u kolovozu ove godine u ogledu Dinama i Rosenborga (2-0) u play-offu Lige prvaka.

I tad je Bjelica imao prigovora na njegovo suđenje jer u prvom poluvremenu nije sudio penal za Dinamo nakon što je Tore Reginiussen rukom blokirao udarac Danija Olma, a nije se oglasio ni VAR, koji je na toj utakmici imao premijeru u Hrvatskoj.

- Sudac ne bi pogriješio da je dosudio penal. Podlaktica je prema gore i svjesno radi blok, rame je spustio prema dole i pokazao da želi blokirati loptu rukom - komentirao je tada HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!
MORATE POGLEDATI

VIDEO Ovo ima samo kod nas: Jednog od najboljih relijaša 'žicao' cigaretu nakon utrke?!

Cijeli događaj je prošao bez incidenata, a novi predsjednik HAKS-a rekao je kako ćemo WRC u Hrvatskoj gledati i iduće tri godine. Odlična je to vijest za navijače