Obavijesti

Sport

Komentari 56

Ivajlo Petev obećao: Bit ćemo pravi jednog dana, vidjet ćete

Ivajlo Petev obećao: Bit ćemo pravi jednog dana, vidjet ćete
1

Najmlađi Dinamo koji je ikad zaigrao u Ligi prvaka pružio je dobru predstavu protiv Lyona, ali svejedno je izgubio. Teško su riječi utjehe pronalazili trener i igrači "modrih"

VIDEO

Jesam li zadovoljan s prvih 45 minuta? A zašto ne bih bio zadovoljan i s drugih 45 minuta? Meni je bitno da su igrači pokazali jaku želju za igrom. Reakcija je bila dobra, mislim da smo odigrali taktički dobru utakmicu, dobro smo se postavili protiv Lyona. Imali smo nekoliko odličnih šansi, šteta što nismo zabili gol. Zadovoljan sam sa željom koju smo pokazali, rekao je Ivajlo Petev.

Trener Dinama mirno je prihvatio peti uzastopni poraz "modrih" u Ligi prvaka. Lyon je na Maksimiru slavio 1-0 golom Alexandrea Lacazettea u 72. minuti. Bugarin je iznenadio s prvom postavom postavivši u vezni red mlade Pavičića, Gojaka i Kneževića.

[UŽIVO] Pogledajte press konferenciju trenera Peteva nakon utakmice s Lyonom

Posted by GNK Dinamo Zagreb on 22. studenoga 2016

- Zadovoljan sam s njima trojicom, ali i svim igračima - istaknuo je Petev, koji je prisilno napravio sve tri zamjene (Matel, Pavičić, Ćorić).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Normalno da nam se poremetilo ritam. Šteta što smo primili gol kad je izgledalo da Pavičić više nije mogao igrati. Primili smo gol iz greške, ali na njima moramo učiti i više si ne dozvoljavati takve stvari. Ovo je naša lekcija, moramo dalje raditi. Jednog dana bit ćemo pravi - zaključio je Petev u razgovoru za Arena Sport.

Šitum: Ostaje žal, ostavili smo srce na terenu

- Prvo poluvrijeme smo parirali jako dobro, imali smo svoje šanse. Predivna večer na Maksimiru s puno gledatelja. Igrali smo dobro. Naše dvije-tri promjene nisu bile očekivane, pali smo u zadnjih pola sata, izigrali su nas na lijevoj strani i ostaje žal za tim bodom. Okrećemo se prvenstvu, ostavili smo srce na terenu - kazao je Mario Šitum.

Benković: Digli smo si samopouzdanje

- Dobro smo ušli u utakmicu, igrali smo dobro u prvom poluvremenu. Ali nažalost nismo zabili. Moramo tako nastaviti, i dalje pokušati igrati nogomet. Sigurno da smo si ovakvom igrom malo podigli samopouzdanje, idemo dalje pokušati osvajati bodove. Svi su željeli da uzmemo bodove, treba čestitati ekipi - poručio je Filip Benković.

Genesio: Dinamo je igrao dobro i odlično se branio

- Jako sam sretan što imamo šanse za prolazak u osminu finala jer su mnogi rekli da nemamo šanse. Nismo se trudili saznati rezultat utakmice Sevilla-Juventus jer smo biili koncentrirani na Dinamo. Mogli smo i bolje odigrati, ali i Sevilla je ovdje pobijedila samo 1-0 - kazao je trener francuskog prvaka Bruno Genesio.

- Kasno smo zabili, bilo je teško probiti obranu Dinama jer je igrao dobro, odlično se branio... Trebali smo više igrati preko bokova, ali centaršut nas nije išao - dodao je Genesio.

Dinamo nije pobijedio francuski klub u posljednjih 12 utakmica, zadnji put 15. rujna 1994. u Maksimiru, nesretnik je bio Auxerre u 1. kolu Kupa Uefe.

"I kad smo najgori, moramo izgledati ovako"

- Sretan sam i tužan. Tužan jer smo nezasluženo izgubili, sretan zbog igre. Šteta da smo primili gol iz pogreške obrane, nije to bila neka akcija Lyona, nije bila kontra... Moramo učiti iz tih pogrešaka. Zadovoljan sam i čestitam dečkima na trudu i zalganju. Borili su se - kazao je na konferenciji za novinare Ivajlo Petev.

- Hvala navijačima, pomogli su nam i bili 12. igrač. Gojak? Morao je na bok jer nisam imao druge opcije izalskom Ćorića, a Fiolića je viroza uhvatila. Gojak je i fizički malo pao, ali sam zadovoljan kako je igrao.

Prema dostupnim podacima, bosanskohercegovački nogometaš u prvom je poluvremenu pretrčao čak 6,12 kilometara.

- Je li se preforsirao? Mislim da nitko nije pretrčao manje od pet kilometara u prvom dijelu - odgovorio je Petev pa istaknuo:

- I kad smo najgori, moramo izgledati ovako. OVo mora biti model kako Dinamo treba igrati.

Petar Stojanović neće biti spreman za Osijek, a Soudani bi mogao biti. Ćorić nije dobro i ozlijedio je zglob, Pavičić rame, a Matel je slomio nos. To je zdravstveni karton "modrih".

- Ne znam što se to događa - završio je Petev.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi