Obavijesti

Sport

Komentari 20

Ivančić Sandri: Idi na Floridu, tamo ćeš srušiti svjetski rekord

Ivančić Sandri: Idi na Floridu, tamo ćeš srušiti svjetski rekord
3

Može i dalje od 76 metara. U Splitu su dobri uvjeti, ali u Americi su još bolji. Na vjetrovitoj Floridi bacit će disk dalje od 76 metara i ući u povijest, kaže Ivan Ivančić

VIDEO

Čestitao sam joj u Splitu, uistinu se ponosim njome. To su dužine koje malo tko prebaci u svijetu. Ako se po jutru dan poznaje, ova će sezona za nju biti genijalna, rekao je Ivan Ivančić, bivši trener Sandre Perković.

Točno prije godinu dana razišli su se Sandra i legendarni 76-godišnjak. Bilo je tada određenih trzavica, međutim, 12 mjeseci poslije sve je zaboravljeno. Ivan ju je izljubio nakon 70,51 m, izrazito je ponosan na svoju bivšu učenicu.

- Znao sam da je pitanje vremena kad će baciti preko 70 metara. Još u olimpijskoj 2012. godini očekivao sam taj rezultat jer je bacala čak 63 metra iz mjesta - rekao je Ivančić.

Jednom je izjavio da će Sandra i bez trenera baciti disk više od 70 metara, a potom i srušiti svjetski rekord. Perković već godinu dana trenira Edis Elkasević, atletski trener s kojim je u vezi.

- Dobro je da ima Edisa, on je svakako za nju najbolji stručnjak poslije mene. Vjerojatno je uz njega možda još opuštenija, iako nisam ni ja baš bio tako strog. Ali bliži su si tu po godinama, pa je to bolja suradnja - rekao je Ivan.

Ugledni atletski trener savjetovao je Sandru da što prije ode srušiti svjetski rekord:

- Malo je mitinga gdje nema tribina, jedan od takvih je u Splitu gdje vjetar može itekako pomoći. Savjetujem joj da ode u Floridu na miting, ondje će po vjetru sigurno srušiti svjetski rekord. To može već sutra napraviti.

Na pitanje o tome može li ući u povijesne knjige kao najbolja diskašica u povijesti, Ivan će se samo nasmijati.

- Ona je već sada najbolja. A s obzirom da je mlada i da će sljedećih godina osvojiti sve što se može, uvjeren sam da će Sandra po trofejima biti najbolja svjetska sportašica u povijesti - rekao je Ivančić.

Svjetska atletska federacija, zbog afere s dopingom iz 2011. godine, posljednjih je godina izbjegava nagraditi za njezine sjajne rezultate.

- Mislim da je sad red na nju. Ako osvoji sve što treba ove sezone, ne treba se brinuti za tu nagradu. Za nekoliko godina sve će osvojiti što se može uzeti - zaključio je Ivan Ivančić, atletski trener.

Sandra kao Tina Maze: S dečkom uzima trofeje

Da mi disk nije iskliznuo iz ruke, moglo je biti puno bolje, komentirala je Sandra Perković sjajni rezultat.

Zadovoljna je suradnjom s dečkom Edisom Elkasevićem:

- Mi smo dobitna kombinacija.

Tina Maze i njezin dečko Andrea Massi uzeli su dva zlata na Igrama, Sandra i Edis idu istim koracima...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica