Obavijesti

Sport

Komentari 28

Ivić: Karabatić je kao Ronaldo, ali i njega se može srediti...

Ivić: Karabatić je kao Ronaldo, ali i njega se može srediti...
1

DREAM TEAM Ono što je Cristiano Ronaldo u nogometu, to je Nikola Karabatić u rukometu, kaže Filip Ivić, koji će minute dijeliti s novom zvijezdom Ivanom Stevanovićem

VIDEO

Dok se Ivan Stevanović u Poljskoj sjajnim obranama probijao do statusa zvijezde, Filip Ivić (23) bio je njegov najveći navijač. A od večeras će njih dvojica opet biti na istom zadatku - zaustaviti Karabatića, Hansena i društvo.

- Eto, Stivi je dospio u prvi plan, ali tako to obično i ide u životu golmana. Bio je jedan od junaka ovog Europskog prvenstva, ima stvarno velike zasluge za osvojenu broncu i samo mu mogu još jedanput čestitati od srca. Zaslužio je sve
ovo što mu se događa - kaže Ivić komentirajući svog suigrača, cimera na svakom gostovanju i pripremama, ali i velikog prijatelja.

Na pitanje kako će sad odlučiti tko će braniti, trener Veselin Vujović ni najmanje se ne uzbuđuje.

- Nikad s tim nismo imali problema - kaže Vuja, koji će tek uoči utakmice svojim golmanima reći tko utakmicu počinje na golu, a tko na klupi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne zna se još tko će braniti, ali spremni smo obojica i tko god bude na golu, sigurno će biti pravi - kaže Ivić.

Euro je propustio zbog nešto slabije forme, ali i zbog ozljede leđa. Ona je, nasreću, sad stvar prošlosti.

- Kako se osjećam? Nikad bolje! Leđa su OK, iako znam da će me ta ozljeda pratiti kroz cijelu karijeru. Ali znate kako kaže naš trener Vujović, kakvi bismo mi to sportaši bili kad ne bismo svako jutro ustajali iz kreveta s bolovima - sa smiješkom je rekao Ivić.

Stivi je u Zagrebovu dvojvu iskusniji, mirniji, staloženiji, a Fićo atraktivniji, majstor za nemoguće, golman koji je u svakom trenutku spreman dignuti Arenu na noge. Punu Arenu, naravno...

- Svi znamo kakva nas utakmica očekuje, dolazi nam jedna od najboljih momčadi na svijetu, ali sjajno je što je takav interes za utakmicu, što su ulaznice praktički rasprodane tjedan dan ranije. Sve to je zaista nevjerojatno za vidjeti i puno hvala ljudima što su uz nas. Lijepo je vidjeti da se nastavlja rukometna euforija u Hrvatskoj - zadovoljno konstatira Ivić.

Da bi se euforija i nastavila i dalje, ne bi bilo loše napraviti nešto večeras od 18.45 sati. S druge strane bit će Karabatić, Hansen, Narcisse, Abalo, Accambray, Vori, Honrubia, Mollgard... I strašni Thierry Omeyer na golu.

- I lani su bili sjajni, a sad su još i jači za braću Karabatić. Svi znamo da je Nikola igrač koji doslovno stvara razliku, ono što je Cristiano Ronaldo u nogometu, to je on u rukometu. Stvarno je mašina. Ali već smo mi zaustavljali velike igrače i pobjeđivali velike protivnike, ne znam zašto to ne bismo mogli ponoviti. Respektiraš svakoga, logično je da ćeš respektirati i jednu ovakvu momčad, ali nema tu govora o strahu. Treba se boriti i u snazi protivnika pronaći dodatnu snagu, želju da se dokažeš pred toliko ljudi, protiv tako dobrih igrača - pronašao je recept Ivić.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometna euforija se nastavlja

Pokretanje videa...

00:11

 

Međutim, za neke igrače ponekad nema recepta. Filip ima svoj način pripreme, s puno analize, ali svjestan je da to često ništa ne garantira.

- Pripremam se za svakog protivnika, za svakog pucača, ali ključno je u svemu tome u kakvoj si ti formi, koliko si fokusiran i koncentriran. Možeš napamet naučiti gdje tko puca, ali ako nisi spreman, sve je uzalud. Gledam video, analiziram, razgovaram s trenerom golmana Kelentrićem, s Vujovićem, sa suigračima iz obrane, no tek ćemo vidjeti kako će sve to izgledati - oprezan je s najavama Ivić.

Neće PPD Zagreb samo tako “položiti oružje”, to je unaprijed jasno, ali čak i ako ne uzme bodove, nešto će iz ovakve utakmice izvući.

- PSG je momčad s puno iskustva, s gomilom najvažnijih medalja, s ‘milijun velikih utakmica iza sebe i kroz ovakve utakmice možeš samo napredovati, naučiti nešto - vjeruje Ivić.

Ajmo ovaj put naučiti, recimo, kako pobijediti Karabatića i Omeyera...

Karabatić primi loptu, pogleda golmana, tek onda suigrače

Fascinira me kako kod primanja lopte u prvom dijeliću sekunde pogleda mene na golu, a tek onda suigrače i obranu. Ima savršen pregled igre, strašnu fintu, znaju i trojica biti na njemu, ali on prolazi - kaže Ivić.

Mikkel Hansen je čudo, puca iz zgloba, a lopta leti 200 km/h

Ima nevjerojatnu ruku. Ne puca iz punog zamaha, on ‘šajba’ samo iz zgloba, a svejedno ta lopta leti valjda 200 na sat. Njegovi šutevi su vrlo nezgodni, jako ih je teško braniti, ali ništa nije nemoguće, vjeruje Ivić.

Narcisse ima šut kojim te "izuje iz cipela"

Ima bombu u ruci, ali strašnu fintu, uvijek je sposoban ‘izuti te iz cipela’. Sve je bolji što je stariji, rekao je Filip Ivić.

Abalo leti, leti leti... Moram ga prizemljiti

Ima specifičan stil i na njega se posebno moram koncentrirati. Dugo leti, čeka golmana, ali zna i griješiti, kaže Ivić.

Cilj je nadmašiti idola Omeyera

U lanjskoj pobjedi nad PSG-om u Zagrebu Ivić je potpuno zasjenio Omeyera, koji mu je na kraju potpisao majicu u kojoj je branio.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi