Obavijesti

Sport

Komentari 53

Emotivan zagrljaj sa sestrom i suprugom: 'Ne znam je li kraj'

Emotivan zagrljaj sa sestrom i suprugom: 'Ne znam je li kraj'
1

Ne znam je li ovo moje zadnje Sljeme kao natjecatelju. Moguće da je. Želio sam zahvaliti publici što me motivirala sve ove godine. Mi imamo divnu publiku, rekao je Ivica Kostelić

VIDEO

Kostelićev posljednji nastup na Sljemenu? Vjerojatno. Možda su konačni odgovor  na to dale Janica i Ivičina supruga Elin, koje su mu potrčale u zagrljaj u ciljnoj ravnini. Kao da osjećaju da Ivek na Sljemenu neće više biti natjecatelj.

- Ne znam, stvarno ne znam je li ovo moj posljednji nastup na Sljemenu. Moguće. Kao natjecatelj vrlo moguće  - rekao je Ivica, koji se emotivno u cilju pozdravio s publikom. 

- Htio sam se zahvaliti navijačima, koji su me motivirali sve ove godine. Zagrebačka utrka ima divnu publiku. Možda Kitzbühel i Schladming imaju brojnije navijače, ali ni izdaleka tako korektne. Ja sam u Austriji imao i loših iskustava - istaknuo je Ivica.

Želja mu je bila druga vožnja na Crvenom spustu, no i prije utrke je znao da će to biti jako teško ostvariti. Bez obzira što skija u svom dvorištu u kojem je napravio prve skijaške korake.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uvijek se nadaš. Dugo sam godina sportaš i naučio sam se davati sve od sebe, bez obzira boli li me ili ne boli. Govoriš si: 'Ajmo se opet koncentrirati kao nekada, skijati kao nekada'. No onda nakon utrke vidiš da jednostavno ne ide. Ali, opet se nadaš. Misliš, možda ćemo koristiti nove lijekove, ili ćemo povećati doze lijekova, pa ćemo napraviti pauzu preko ljeta. Jednostavno, tražiš bilo kakvu opciju - rekao je Ivica.

Teško je ipak voziti protiv boli. I tako godinama. Ivica je na svakoj utrci od 2011. na tabletama.

- Bolovi su u posljednje četiri godine dosta češći. Nekad me boli cijelo vrijeme u zavoju pa tijelo pokušava sačuvati koljeno te se zbog toga narušava tehnika. Pokušavaš naći okolne puteve do dobrog zavoja, no jasno ti je da postoji samo jedan pravi. Ma čak i da sad prestane to koljeno boljeti trebalo bi mi nekoliko mjeseci, ili čak cijela sezona, da naučim mozak da ponovo skijam ispravno. Tehnika je veliki problem, zbog bolova je potpuno narušena - istaknuo je Ivica, koji je u cilju dobio ovacije.

- Ne bih htio zvučati melodramatski, ali i ja sam dio te publike. Sljeme je moj svijet, Zagreb, Hrvatska... Nema tu nečeg posebnog domoljubnog, jednostavno, odrastao sam tu i poznajem dobar dio ovih navijača na Sljemenu. Ti ljudi sam ja. Bilo bi nam puno bolje da svatko od nas misli: 'Hrvatska, to sam ja' - rekao je Ivica.

Za tjedan dana vozit će u Wengenu. Skijaškom Wimbledonu, kako je Ivica prozvao to švicarsko skijalište.

- Bit će to opet emotivna utrka za mene. To je moje najdraže mjesto u kojem se održava Svjetski kup. Imam tamo šest pobjeda i priznajem, dao bih jednu za slavlje na Sljemenu - istaknuo je naš skijaš.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića