Obavijesti

Sport

Komentari 3

Iz ureda na teren: Za 600 kuna najbolji sam strijelac u ligi...

Iz ureda na teren: Za 600 kuna najbolji sam strijelac u ligi...
7

TATA JE BIO PROTIV Uh, tati se nije svidjelo što igram nogomet, govorio mi je: 'Ma nije to za tebe, kakve ćeš noge imati, a netko će te i polomiti’. Danas je moj najveći navijač, kaže Tomislava

VIDEO

Franko Andrijašević (25) profesionalni je igrač Rijeke i nogomet je jedino čime se bavi. S 14 golova najbolji je strijelac Prve HNL i plaćen je 250.000 eura.

Tomislava Matijević (24) prvi je topnik ženskog prvenstva s 21 golom. No ona svako jutro radi, a popodne ide na faks. U Agramu igra za smještaj u domu i pokaz za prijevoz.

- Da, to vam je otprilike 600 kuna - nasmijala se Brođanka.

Bez mene se nije igralo

U Agramu očito znaju pogoditi. Prošlo ljeto su definitivno napravili “best buy”. A Tomislava zaista voli nogomet, osim u Agramu, igra mali nogomet za Alumnus i za Ekonomski fakultet, na kojem studira.

- Zavoljela sam ga sa sedam ili osam godina. Stalno sam igrala nogomet s dečkima iz kvarta. I super su me svi prihvatili. Čak utakmice nisu željeli početi bez mene. Čekali su da dođem iz škole, ručam i tek onda smo zaigrali - rekla je Tomislava, koju su ti isti dečki pozvali da s njima zaigra i na jednom turniru.

- Nisu smjele igrati cure, pa su me prijavili pod imenom Tomislav. Tada sam imala kratku kosu pa sam i izgledala kao dečkić. Problem je bio kad je jedna momčad imala iste majice kao i mi te je bilo određeno da skinemo majice. Naš kapetan je ipak nekako dogovorio da druga momčad igra gola od pasa na gore - istaknula je Tomislava.

Tata Ivan bio je veliki protivnik da mu kći bude nogometašica.

Bivši je boksač, a bio je i prvak Jugoslavije.

Škarice na čekanju

- Uh, dugo me nagovarao da se bavim drugim sportom. Govorio mi je: ‘Ma to je muški sport, netko će ti noge polomiti, imat ćeš kvrge, masnice... Nije to za tebe’. Danas je moj najveći navijač, dolazio je na sve moje utakmice kad sam u Brodu igrala za Viktoriju - kaže prvi topnik HNLŽ-a.

Kad je bila mala, obožavala je Kaku. Toliko mnogo da mu je i poslala pismo.

- Imala sam osam godina, a engleski uopće nisam znala. Uzela sam rječnik i počela slagati riječi. Sjećam se da sam mu napisala da mi je uzor i kako bih voljela da mi pošalje dres. Kako odgovor nisam dobivala, bila sam jako tužna, no poslije sam shvatila da na pismo nisam stavila markice - nasmijala se Tomislava.

Premda se u karijeri nazabijala golova, nikad nije imala posebnu proslavu pogodaka.

- Nikad o tome nisam razmišljala. I da, nikad nisam zabila škaricama, niti sam bila najbolji strijelac lige. Evo konačno prilike.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu