Obavijesti

Sport

Komentari 180

Prvo u eliti za Zlatnu loptu pa nagrada za najveznjaka La Lige

Prvo u eliti za Zlatnu loptu pa nagrada za najveznjaka La Lige
1

Luka Modrić ušao je u izbor 30 najboljih nogometaša u Europi po izboru Fife i Francea Footballa, a zatim je službeno proglašen najboljim veznjakom La Lige prošle sezone!

VIDEO

Titulu brani Lionel Messi, a već tradicionalno najveći konkurent mu je Cristiano Ronaldo. Ove godine bi Ronaldo ponovo mogao osvojiti prestižnu nagradu pošto je prethodne sezone osvojio Ligu prvaka i Europsko prvenstvo s Portugalom. Nagradu tradicionalno dodjeljuje Fifa u suradnji s francuskim časopisom France Football, a završnica je .

Imena 30-orice nogometaša koji su nominirani i koji će u krugovima ispadati dok na kraju ne ostanu samo trojica stizala su u navratima kroz cijeli dan.

Najprije su u javnost puštena sljedeća imena: Sergio Aguero (Manchester City), Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dormtund), Gianluigi Buffon (Juventus), Gareth Bale (Real Madrid) i Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Kasnije je France Football objavio još pet kandidata: Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Diego Godin (Atletico Madrid), Paulo Dybala (Juventus), Gonzalo Higuain (Juventus) i Kevin de Bruyne (Manchester City).

Zatim je još pet kandidata ugledalo svjetlo dana: Robert Lewandowski (Bayern Munchen), Zlatan Ibrahimović (PSG), Andres Iniesta (Barcelona), Toni Kroos (Real Madrid) i Koke (Atletico Madrid).

U četvrtoj turi našao se i hrvatski reprezentativac Luka Modrić, što je bilo očekivano: Thomas Muller (Bayern Munchen), Luka Modrić (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Riyad Mahrez (Leicester City) i Hugo Lloris (Tottenham).

Peta runda donijela nam je pet novih imena, a onda su: Pepe (Real Madrid), Paul Pogba (Manchester United), Manuel Neuer (Bayern Munchen), Dimitri Payet (West Ham), Neymar (Barcelona).

France Footbal je 30 najboljih nogometaša zaključio sljedećim imenima: Rui Patricio (Sporting), Sergio Ramos (Real Madrid), Jamie Vardy (Leicester City), Arturo Vidal (Bayern Munchen) i Luis Suarez (Barcelona).

Popis najboljih 30 nogometaša-kandidata za Zlatnu loptu:

  1. Sergio Aguero
  2. Pierre-Emerick Aubameyang
  3. Gianluigi Buffon
  4. Gareth Bale
  5. Cristiano Ronaldo
  6. Antoine Griezmann
  7. Diego Godin
  8. Paulo Dybala
  9. Gonzalo Higuain
  10. Kevin de Bruyne
  11. Robert Lewandowski
  12. Zlatan Ibrahimović
  13. Andres Iniesta
  14. Toni Kroos
  15. Koke
  16. Thomas Muller
  17. Luka Modrić
  18. Lionel Messi
  19. Riyad Mahrez
  20. Hugo Lloris
  21. Pepe
  22. Paul Pogba
  23. Manuel Neuer
  24. Dimitri Payet
  25. Neymar
  26. Rui Patricio
  27. Sergio Ramos
  28. Jamie Vardy
  29. Arturo Vidal
  30. Luis Suarez

Najbolji veznjak La Lige

Hvala svima na ovom lijepom priznanju. Posvetio bih ga svojim suigračima, kratko je rekao Modrić nakon što je dobio nagradu za najboljeg veznjaka španjolske Primere prošle sezone. A kada osvojite takvu nagradu pored jednog Andresa Inieste, onda znate koliko je sati.

Prošle sezone je osvojio Ligu prvaka i za Real odigrao 32 utakmice u prvenstvu. Bio je glavni pokretač i ključni igrač velikog Real Madrida, a zasigurno je odigrao jednu, pa ako ne i najbolju, sezonu u karijeri.

Galerija: Atraktivna voditeljica, španjolske zvijezde i nogometna krema na dodjeli!

'Odigrao je 32 ligaške utakmice (ukupno 2626 minuta) u kojima je pokazao da je nevjerojatan playmaker. Modrić je majstor u diktiranju tempa, a ima i osjećaj za oduzimanje lopte protivniku. To je učinio 200 puta prošle sezone što je od velikog značaja za njegovu momčad i pokazuje njegov obrambeni doprinos. Danas veteran s 31 godinom, Modrić je moćna kombinacija vizije, golova i asistencija što ga čini pobjednikom. Postao je igrač koji može promijeniti tijek utakmice, a za to koristi dobru tehniku te sposobnost dominacije u svim aspektima igre', stoji u objašnjenju La Lige zašto je Modrić dobio nagradu za najboljeg veznjaka.

Najbolji golman La Lige je Jan Oblak, najbolji defanzivac je Diego Godin, najbolji veznjak Luka Modrić, najbolji napadač Lionel Messi, a najbolji world player je Luis Suarez. Najbolji mladi igrač je Marco Asensio, najbolji trener Diego Simeone, a titula najboljeg igrača prošle sezone pripala je Antoineu Griezmannu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 180
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu