Obavijesti

Sport

Komentari 1

Japanski vaterpolist u Splitu: M. Shiga najbrži je u cijeloj ligi

Japanski vaterpolist u Splitu: M. Shiga najbrži je u cijeloj ligi
1

NEMA BRIGA, TU JE SHIGA Najbolji igrač reprezentacije Japana potpisao je za Mornar i postao splitska atrakcija. Otišao je i na utakmice Hajduka, zavolio je Split

VIDEO

Nakon nogometaša Kazuyoshija Miure i Masahika Inohe, hrvatski sport dobio je još jednog Japanca. Najnovije pojačanje vaterpolskoga kluba Mornar je reprezentativac Zemlje Izlazećeg Sunca Mitsuaki Shiga (22).

Vaterpolo nije popularan u Japanu, pa njihovi reprezentativci nakon završenog studija kineziologije odu u inozemstvo stjecati iskustvo. Tako je i Shiga stigao u Split na dvotjednu probu, no toliko se oduševio svime što je vidio da se pošto-poto želio vratiti.

- Željeli smo ga dovesti jer je jako brz plivač, jedan od najbržih koji će igrati regionalnu ligu. Zato sam ga odmah odveo na Rivu, popeli smo se na zvonik sv. Duje, malo prošetali gradom, da vidi kamo je stigao - otkrio je trener Mornara Zdeslav Vrdoljak.

- Grad me oduševio, pogotovo prekrasne djevojke. Vidio sam i puno turista iz Japana. Svi su gostoljubivi, a posebno me impresionirala atmosfera na stadionu. Vodili su me na derbi Hajduka i Dinama te na europsku utakmicu s Dnjiprom. Takvo nešto nikad nisam doživio. Da je barem na vaterpolu takva atmosfera...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U međuvremenu je Shiga, kojeg su suigrači odmah prozvali Šime, s reprezentacijom osvojio srebro na Azijskim igrama, gdje su ga proglasili najboljim igračem svoje reprezentacije.

- Morao sam otići daleko od kuće kako bih se usavršio. No to i nije tako loše, upoznate nove sredine, nove kulture, nove ljude... Drago mi je što sam tu, pogotovo jer sam čuo kako se i u Splitu radi dobar sushi.

"Moja Gumma ima dva milijuna stanovnika, mali je grad za Japan", Shiga shvaća razlike s Hrvatskom

"Odlično se uklopio, najbrži je od svih naših vaterpolista", kaže Zdeslav Vrdoljak, trener Mornara

Došao naslijepo igrati rukomet, vratio se i sad uči hrvatski

Kanjiro Kato prošle je godine došao u Zagreb, banuo na vrata RK Dubrava i rekao da bi želio igrati rukomet.

U Dubravi su ga prihvatili, ali morao je napustiti Hrvatsku kad mu je istekla viza. Ove godine je ponovno došao.

- Upisao je fakultet i uči hrvatski, na temelju toga dobio je vizu. Živi u Zagrebu, ali ne igra rukomet, shvatio je da mu je to prenaporno - kaže tajnik kluba Marin Klarić.

Iz Crne Gore u Čukovec, pa u Japan, pa opet u Crnu Goru

Shun Takano i Kenta Sato trebali su lani potpisati za crnogorski nogometni klub, ali su ih zbog problema s papirima proslijedili u hrvatski niželigaš Čukovec. No nisu se dugo zadržali.

- Istekla im je tromjesečna viza, pa su morali natrag u Japan. Zatim su opet otišli u Crnu Goru, gdje je Sato pronašao angažman u Radničkom, a Takano se vratio u Japan - rekao nam je tajnik Čukovca Darko Lehki.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića