Obavijesti

Sport

Komentari 9

Zvijezda Eura, a nije odigrao ni minute: Na, na, na, na, na, na...

Zvijezda Eura, a nije odigrao ni minute: Na, na, na, na, na, na...
3

Deseci tisuća navijača Sjeverne Irske na svakoj utakmici pjevali su pjesmu koja je na putu da postane najbolja navijačka pjesma ikad. No igrač koji je junak te pjesme sjedio je na klupi

VIDEO

Herojski doček dobila je reprezentacija Sjeverne Irske u Belfastu. Na aerodromu ih je dočekala počasna straža, a u fan zoni preko 10.000 navijača. 

Sjeverna Irska prvi je put nastupila na Euru. Izgubila je od Poljske i Njemačke, ali pobjedom protiv Ukrajine izborila je osminu finala. Wales je bio bolji 1-0.

Jedna od najvećih zvijezda u momčadi je igrač koji je cijelo prvenstvo bio na klupi i kojem su deseci tisuća navijača Sjeverne Irske pjevali na gotovo svakom koraku, na ulicama, ispred stadiona, na tribinama, a pjesma je zarazila svijet.

Will Grigg (24) napadač je engleskog drugoligaša Wigana, a slavu je dobio zahvaljujući jednom navijaču koji je za njega smislio zaraznu pjesmicu "Will Grigg's on fire, your defence is terrified", stihove na melodiju hita grupe Gala "Fredd from desire".

Pjesma je u kratkom roku postala nevjerojatni hit, to će potvditi svatko tko ju je poslušao, a navijači Sjeverne Irske pjevali su je na svakoj utakmici na Euru. Will Grigg dobio je ovacije i kad se pojavio na dočeku. 

Tko je taj Will Grigg?

Will Grigg prema Transfermarktu vrijedi 1,5 milijuna eura, a u 43 nastupa za klub zabio je respektabilnih 28 golova. Grigg je u Wigan stigao u srpnju 2015. godine iz Brentforda za 400.000 eura. Prije toga je igrao za trećeligaše Brentford i Dons.

Nema sumnje da je zbog pjesmice postao daleko najpopularniji igrač tog kluba koji igra u drugoj ligi. Sad se svi navijači druge engleske lige nadaju da će Grigg završiti u njihovom klubu kako bi mogli pjevati zaraznu pjesmu.

Soccer - Capital One Cup - Second Round - Milton Keynes Dons v Manchester United - Stadium:mk

Evo i majstora koji je izmislio pjesmu

Navijač Wigana Sean Kennedy zaslužan je za to. 

Pjesma je ušla na UK TOP 10

Njegova obrada hita iz 90-ih godina doživjela je neviđenu popularnost. U Velikoj Britaniji čak se našla na sedmom mjestu TOP 10 ljestvice najpopularnijih pjesama.

Popularnija je postala i originalna izvedba pop hita 'Freed from Desire', koja je nakon pjesmice o Griggu u samo dva tjedna dobila dodatnih četiri milijuna pregleda.

Dobio besplane sezonske karte

Kennedy je za pjesmu o Wiganovom napadaču od kluba dobio besplatne sezonske karte i zahvalu od predsjednika.

- Za izum najbolje navijačke pjesme ikad zaslužio si ulaznice - napisao je David Sharpe na Twitteru.

I Cantona se "zarazio"

- Dobro je imati pjesmu u kojoj te spominju, ali sjediti na kupi na Euru baš i nije bilo ugodno. Moram priznati da sam razočaran - rekao je Grigg.

Čak je i legendarni Cantona zapjevao pjesmicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna