Obavijesti

Sport

Komentari 0

Jedriličarski klub Split ugostit će EP klasa laser i laser radial

Jedriličarski klub Split ugostit će EP klasa laser i laser radial
1

Najveće domaće uzdanice su Tina Mihelić i Tonći Stipanović koji se s pravom nadaju da će na Europskom prvenstvu u svom Splitu ostvariti visoki plasman

VIDEO

Splitski ljubitelji jedrenja od 7. do 14. lipnja moći će uživo vidjeti najbolje jedriličarke i jedriličare u klasama laser i laser radial, koji će se boriti za naslov najboljih u Europi, a najveće domaće uzdanice su Tina Mihelić i Tonći Stipanović, koji s pravom računaju na visoki plasman.

Domaćin Europskog prvenstva je Jedriličarski klub Split, a svjetska i europska prvakinja Tina Mihelić iz JK Labuda i trostruki europski prvak Tonći Stipanović iz JK Mornara predvode skupinu od tridesetak hrvatskih natjecatelja koji će tražiti što bolji plasman na kontinentalnoj smotri.

- Iako nam vrijeme nije išlo na ruku, dobro smo se spremili i s pravom se nadamo dobrim rezultatima. Svjestan sam kako će teško biti opet uzeti zlato, osobno, volio bih i zbog natjecanja i zbog gledatelja da se pitanje najboljih odluči zadnjega dana – kazao je Stipanović, dok je Mihelić bila nešto opreznija u prognozama:

- Testirali smo opremu i regatna polja i sve je u najboljem redu. Konkurencija je vrhunska, odradili smo i nekoliko zajedničkih treninga i jedva čekamo početak natjecanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prva tri dana natjecatelji će odraditi po dva kvalifikacijska plova, nakon toga će se formirati tri jakosne skupine (zlatna, srebrena i brončana) u kojima će se jedriti još tri dana po dva plova, prije nego li se dobiju pobjednici.

Vrijeme bi trebalo biti povoljno, s tek nešto manje vjetra od idealnoga.

- Što se tiče organizacije, natjecanje čekamo potpuno spremni. Imamo dovoljno iskustva i ako nas posluži vrijeme i vjetar, vjerujem kako će svi moći uživati, kazao je prvi čovjek natjecanja Predsjednik regatnog odbora Alen Kustić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu