Obavijesti

Sport

Komentari 30

Atleticov poker golova Bayeru! Vrsaljko je bio među najboljima

Atleticov poker golova Bayeru! Vrsaljko je bio među najboljima
18

Kakva utakmica na Bay Areni! Atletico je lomio i lomio Bayer, Nijemci su se vraćali i kad su sve bacili u napad primili su za 4-2. Šime Vrsaljko bio je među tri najbolja igrača Madriđana

VIDEO

Sjajnu utakmicu odigrali su Bayer Leverkusen i Atletico Madrid u osmini finala.

Igrali su i prije dvije sezone, tada su u dvije utakmice pala samo dva gola. Sad u jednoj - šest! Atletico je s 4-2 napravio veliki korak prema četvrtfinalu Lige prvaka.

Šime među najboljim igračima

Zasluženo, ono što su Španjolci pokazali zaslužuje prolazak dok je Bayer ostao dosta toga dužan. Šime Vrsaljko igrao je cijelu utakmicu za Atletico i bio je među najboljima. Bivši Dinamov bek asistirao je Torresu za četvrti gol.

Prema dosta pouzdanoj i cijenjenoj stranici WhoScored, Šime je treći najbolje ocijenjeni igrač Atletico Madrida s ocjenom 8.8. Samo su Gameiro i Saul Niguez bolji, obojica s ocjenom 8.9, a Gameiro je bio i igrač utakmice.

Tin Jedvaj ostao je na klupi kod 'apotekara'.

Francuska veza

Furiozno su krenuli Madriđani. U samo osam minuta Saul i Griezmann probili su Leverkusen. Saul Niguez kao da se specijalizirao za golčine Nijemcima.

Nakon onog njegovog čudesnog slaloma i gola Bayernu, sad je zabio eurogol i Bayeru. Riješio se jednog igrača na desnoj strani i pogodio u suprotne rašlje. 

POGLEDAJTE GOLČINU

Bayerov tragičar bio je Srbin s austrijskom putovnicom.

Nesretni Aleksandar Dragović prvo je praktički asistirao Atleticu za drugi gol, nakon što je promašio čistu loptu i omogućio polukontru koju je povukao Gameiro, a završio Antoine Griezmann, koji je 13. golom u Europi pretekao Luisa Aragonesa po broju golova u europskim natjecanjima u Atleticu i sad je sam na vrhu. 

Zanimljiva je ta francuska veza Gameiro - Griezmann u Atleticu. Gamiero ima sedam asistencija, znate kojem je asistirao svih sedam puta? Pogađate, Griezmannu...

Bayer se vratio početkom nastavka kad je Bellarabi zabio nakon povratne lopte. Ali bio je to samo bljesak večeras blijedog Leverkusena.

Dragović je zabrljao i kod trećeg gola Madriđana kad ga je Gameiro napravio smiješnim gurnuvši mu kroz noge. Srbin ga ruši i to je penal koji Gameiro pretvara u 3-1 za Atletico. 

POGLEDAJTE VIDEO

I kad se činilo da su se Nijemci predali...

Atleticov Crnogorac Stefan Savić zabio je autogol. Nije puno ni mogao napraviti, Moya je boksao loptu točno u njega, a on se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme. 

Bayer je krenuo po izjednačenje, ali je zaboravio da Atletico ima još jednog aduta. Simeone je uveo Fernanda Torresa koji četiri minute prije kraja pogađa za konačnih 4-2 i to na sjajan centaršut Šime Vrsaljka. Na takvu loptu bilo je teže promašiti nego zabiti.

Atletico je prvi put nakon 1996. zabio četiri gola u gostima u Ligi prvaka, a dosad je sva tri puta prolazio osminu finala otkako je Diego Simeone u klubu.

Teško da će ovo Bayer okrenuti u uzvratu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka