Obavijesti

Sport

Komentari 9

Još jedan dinamovac na Euru: Eduardo na izbornikovu popisu

Još jedan dinamovac na Euru: Eduardo na izbornikovu popisu
1

Dinamov golman Eduardo našao se na popisu portugalskog izbornika za Euro 2016. Eduardo je bio prvi golman na SP-u 2010., a u Brazilu je bio rezerva

VIDEO

Izbornik portugalske nogometne reprezentacije Fernando Santos objavio je popis od 23 igrača za Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj, na kojem se našao i 33-godišnji golman zagrebačkog Dinama Eduardo dos Reis Carvalho.

Portugalski golman je ove sezone nastupio za Dinamo u 44 utakmice u kojima je primio 37 golova, od čega je 21 gol primio braneći u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige prvaka. 

Eduardo nije bio branio ni u jednoj utakmici Kupa Hrvatske, a u 32 prvenstvena nastupa primio je 16 golova.

Bio je prvi golman Portugala na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoafričkoj Republici, gdje je u četiri utakmice primio samo jedan gol, od Španjolske u osmini finala. Na SP-u 2014. u Brazilu bio je u statusu pričuvnog golmana i branio je samo dvije minute u dvoboju protiv Gane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Popis reprezentacije Portugala

GOLMANI: Rui Patrício (Sporting), Anthony Lopes (Lyon), Eduardo (Dinamo Zagreb)

BRANIČI: Vieirinha (Wolfsburg), CEdric (Southampton), Pepe (Real Madrid), Ricardo Carvalho (MOnaco), Bruno Alves (Fenerbahče), JosE Fonte (Southampton), Eliseu (Benfica), Raphael Guerreiro (Lorient)

VEZNI IGRAČI: William Carvalho (Sporting), Danilo Pereira (FC Porto), Joao Moutinho (Monaco), Renato Sanches (Benfica), Adrien Silva (Sporting), Andre Gomes (Valencia), Joao Mario (Sporting)

NAPADAČI: Rafa Silva (Braga), Ricardo Quaresma (Bešiktaš), Nani (Fenerbahče), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Eder (Lille)
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna