Obavijesti

Sport

Komentari 155

Ovo je zadnje upozorenje: HNS Hajduk kaznio s 50.000 kuna

Ovo je zadnje upozorenje: HNS Hajduk kaznio s 50.000 kuna
3

Hrvatski nogometni savez kaznio je Hajduk s 50.000 kuna što je ove godine najveća kazna u HNL-u. Hajduk je još prošao dobro jer je prijetilo zatvaranje tribina

VIDEO

Nakon što je dobio dodatna očitovanja delegata i Hajduka, Disciplinski sudac 1. HNL Saša Pavličić Bekić kaznio je Hajduk s ukupno 50.000 kuna za 'protupravno ponašanje gledatelja, paljenje i bacanje baklji u teren, uvredljivo skandiranje i propuste u organizaciji uoči i tijekom gradskog derbija sa Splitom.

Kazna od 50.000 kuna je ove godine najveća u HNL-u. Hajduk je još dobro i prošao jer je prijetilo zatvaranje tribina, što je razvidno iz obrazloženja gdje je točno navedeno da je ovo posljednji put za ovakvo protupravno ponašanje Hajduka i njegovih navijača, jer će u prvom sljedećem takvom protupravnom ponašanju biti zatvorene tribine.

Četiri su bitna detalja o koja je Pavličić Bekić morao odvagnuti prije izricanja kazne Hajduku za sve što se događalo uoči i tijekom gradskog derbija sa Splitom proteklog vikenda - izlazak na teren igrača Hajduka u majicama koje nisu prijavili delegatu, nečitanju poruke podrške Brunu Mariću s razglasa, višekratno uvrjedljivo skandiranje te veliki broj bengalki, od kojih su neke završile i u terenu.

I kao što smo već pisali uopće nije bio sporan izlazak igrača Hajduka u majicama s natpisom 'Stop nasilju nad hrvatskim nogometom', što je bila očita kontra akciji podrške kolega sudaca napadnutom Mariću. Natpis nije sporan, a to što nije prijavljen delegatu, nije nešto što iziskuje veliku kaznu, baš kao ni svjesno izbjegavanje čitanja poruke podrške Bruni Mariću, pa ni brojne bengalke, od kojih su neke završile u terenu. To je ionako hrvatska svakodnevica.

Najveći problem bilo je višekratno neprimjereno skandiranje zbog čega je Hajduk u najvećoj mjeri i kaženjen s 50.000 kuna. Očito je da je Disciplinski sudac odlučio ne prelamati stvari preko koljena, nije želio zatvoriti jednu tribinu ili cijeli stadion za gledatelje, nego je pružio još jednu priliku navijačima Hajduka, od čijeg se skandiranja na gradskom derbiju jučer jasno ogradilo i vodstvo kluba.

- Hajduk kao klub osuđuje svaki oblik nasilja, nacionalizma, šovinizma i huliganizma..., ali jednako tako i krivo fokusiranje na posljedice, a ne na uzroke - kazao je član NO Hajduka Ante Šalinović.

Za nadati se da će ga svi kojima je poslao poruku i poslušati.

Rijeka i Osijek kažnjeni zbog 'za dom spremni'

U susretu Rijeke i Osijeke Riječani su kažnjeni s 10.000, a Osječani s 20.000 kuna zbog povika 'za dom spremni'. Osijek je za isto djelo kažnjen dvostruko većom kaznom jer su njihovi navijači bili inicijatori tog pokliča i jer su recidivisti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani