Obavijesti

Sport

Komentari 186

Joshua: Rekao sam Kličku 'u idućoj rundi ću te nokautirati'

Joshua: Rekao sam Kličku 'u idućoj rundi ću te nokautirati'
4

Prvak, a mnogi kažu i nasljednik velikog Vladimira Klička, Anthony Joshua rekao je kako je on nokauter i ne dolazi u ring samo boksati, on dolazi nauditi protivnicima

VIDEO

Svi pričaju o tim kasnijim rundama i imaju pravo, čak je i na treningu to izuzetno teško izdržati. No radio sam puno na tome, znao sam da će biti teško. No, znate što, boks nije lagan sport. Morate raditi, kopati, orati, pokazati karakter da biste došli ovdje. Naravno da je važna vještina, ali i volja, odlučnost... Morate biti kompletan sportaš da bi imali priliku uopće doći ovdje i pokazati što znate, samo da dobijete priliku, rekao je nakon svoje najveće pobjede u karijeri Anthony Joshua.

Veliki Vladimir Kličko pao je u 11. rundi i više nije bilo povratka. No do te, za njega kobne 11. runde, Ukrajinac je prema svim stručnjacima vodio na bodove i Joshui je trebao nokaut za slavlje, udarac koji će uspavati Klička.

- Gradio sam svoju pobjedu rundu po rundu. Znao sam da mu mogu nauditi svojim udarcima, ipak smo mi teškaši i jako udaramo, no ono što je bilo najvažnije je stvoriti si priliku za pobjednički udarac. Vladimir je fantastičan u izbjegavanju udaraca i znao sam da moram preuzeti rizik da bih mu zadao neke teške udarce. Ja učim iz runde u rundu, i to na velikoj pozornici - iskren je i skroman Joshua.

Nevjerojatan, gotovo filmski scenarij ovog velikog meča počeo se pisati u petoj rundi. Tek tada krenuo je pravi obračun dva velika boksača. Joshua je srušio Klička, silovito navalio na njega, no ubrzo se ispuhao, Kličko je preživio i preuzeo inicijativu te u šestoj rundi gotovo završio meč sjajnim serijama. A onda je na Joshuu došao red da pokaže da zna primati udarce i graditi meč do pobjede.

- Ja sam nokauter, ne dolazim boksati, dolazim nauditi ljudima u ringu. Jako sam mu želio nauditi u ringu uz sve dužno poštovanje prema Vladimiru. Na kraju sam shvatio što moram raditi i napravio sam to - izravan je Britanac.

Anthony Joshua v Wladimir Klitschko - Wembley Stadium

Pred početak te 11. runde Joshua je najavio Kličku da će ga nokautirati.

- Rekao sam mu 'u idućoj rundi ću ti isprašiti stražnjicu'. Bilo je to klasično prepucavanje usred meča.

Kakav je osjećaj bio boksati pred toliko ljudi?

- Sad idem doma sa svojom obitelji, pojest ćemo dobru hranu, opustiti se... Iskustvo? Ma to je samo prvi takav meč u nizu. Ne idem nigdje, prije ili kasnije opet ću boksati na Wembleyu.

Postavlja se pitanje s kim će boksati u idućem meču.

- Ja sam boksač i svejedno mi je s kim ću u ring, no moj promotor i trener najbolje znaju što je dobro za mene. Svi se nešto javljaju, izazivaju, ja sam tu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica