Obavijesti

Sport

Komentari 52

Joshua veliki favorit u meču desetljeća: Kličko opet pada?!

Joshua veliki favorit u meču desetljeća: Kličko opet pada?!
1

Sudar divova u subotu će na Wembleyu gledati 80.000 gledatelja, svaki će borac dobiti po 15 milijuna funti, a kladionice veliku prednost daju Anthonyju Joshui na kojeg je koeficijent 1,45

VIDEO

Vladimir Kličko, 41 godina, 68 mečeva, 64 pobjede, 53 nokauta. Anthony Joshua, 27 godina, 18 mečeva, 18 pobjeda, 18 nokauta. Dva boksača, dva velika sportaša, dva olimpijska pobjednika, ali i dvije potpuno različite priče. Jedan je blizu svome boksačkom kraju, a drugi je na samom početku koji bi mogao doživjeti svoj vrhunac subotnjim sudarom na velebnom Wembleyu (23 sata).

I dok većina i dalje vjeruje da se Vladimir može vratiti nakon poraza od Furyja, sve svjetske kladionice predviđaju pobjedu puno mlađeg Britanca. Na stranu iskustvo i broj odrađenih mečeva, većina stručnjaka složit će se da je pred Vladimirom najteži meč u posljednje vrijeme iako Joshua ima tek četverogodišnje iskustvo u profesionalnom boksu. No, mlađi je, brži, jak, velik, željan velikog rezultata...

Obojica su visoki 198 cm, no ono što je bila velika prednost sjajnog Ukrajinca u većini njegovih mečeva, ovoga puta ide na stranu Joshue. Raspon ruku Vladimira Klička je 206 cm, dok je Joshuin dva centimetra duži, a znamo kakve je probleme Kličko imao s Furyjem čiji je raspon ruku čudesnih 216 cm.

I kada sve to pogledamo ne iznenađuje procjena kladionica nekoliko dana prije meča. Joshua je veliki favorit za pobjedu i obranu svog IBF naslova. Koeficijent na njegovu pobjedu je 1,45, dok je na Vladimira 2,90.

U kutu Anthonyja Joshue bit će i bivši svjetski prvak Lennox Lewis.

- Ovo je savršeno vrijeme da Joshua boksa s Kličkom. I sam je rekao da je spreman pobijediti Klička, vjeruje u to i zato ga jako poštujem. Kličko je ipak malo stariji, noge su mu sporije,nema više tako snažne udarce... Anthony zna što želi i kako do doći do pobjede - kaže Lewis. 

Dojmljive brojke...

80.000 navijača gledat će uživo meč na Wembleyu
15 milijuna funti dobit će svaki boksač bez obzira na ishod
40 - 2000 funti koštaju ulaznice, na crno cijena se astronomski penje 

Kad, gdje, tko prenosi...

  • Kad je meč? U subotu 29. travnja, a predviđeni početak je u 23 sata
  • Gdje je meč? Wembley, London
  • Za što se bore? Naslov u superteškoj kategoriji po IBF-u
  • Gdje možete gledati? RTL televizija
  • Tko je favorit za pobjedu? Anthony Joshua
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu