Obavijesti

Sport

Komentari 45

Jozak je do ljeta na Dinamovoj klupi, a onda se vraća - Mamić

Jozak je do ljeta na Dinamovoj klupi, a onda se vraća - Mamić
1

OPROŠTAJ Ivajlo Petev mogao bi Koprivnici posljednji put voditi momčad. Zamijenit će ga Romeo Jozak, a njega će na ljeto zamijeniti - Zoran Mamić, koji se vraća na Dinamovu klupu

VIDEO

Ivajlo Petev je na izlaznim vratima, prijateljima u Bugarskoj požalio se da je nervozan i da proživljava najteže dane. Sutrašnji susret u Koprivnici mogao bi mu biti posljednji na klupi Dinama.

Čelnici Dinama su odlučili. Romeo Jozak bit će novi trener Dinama. Do ljeta, a onda će se na klupu vratiti ‘odbjegli’ Zoran Mamić! Takav rasplet zaključak je vrhuške kluba, koja je nakon derbija odlučila da Ivajlo Petev nema povjerenje svlačionice.

No, prije Mamića, klupu će do ljeta grijati Romeo Jozak, sportski direktor Dinama.

Jozak se mladosti se bavio nogometom. Kao rođeni Riječanin bio je perspektivni nogometaš Orijenta, a onda je stigao u Zagreb na studij. Iskušao se u nekoliko zagrebačkih klubova, a dio karijere proveo je i u Španskom. U Zagrebu je tih dana uspješno gurao na dva kolosijeka, uz nogomet je studirao na Kineziološkom fakultetu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Završio karijeru s 22

Već od ranih “zagrebačkih dana” Romeo Jozak se sprijateljio i dobro upoznao s Marijem Jozićem, nekadašnjim golmanom, ali i bivšim trenerom golmana u Dinamu i Lokomotivi.

Ovaj je dvojac zajedno branio boje Španskog, ali i studirao na Kineziološkom fakultetu...

- Romeo je bio vezni igrač, ali kreativni prednji vezni. Solidne tehnike, vrlo dobar u duelu, ali mu je nedostajalo brzine. Mi smo u Španskom imali stvarno dobru momčad, a on je, čini mi se, k nama stigao iz Vrbovca - prisjeća se ranih ‘90-ih godina Jozić pa nastavlja:

- Romeo se ozlijedio i potpuno se posvetio fakultetu.

Zajedno smo studirali na Kineziološkom fakultetu. Kako smo sličnih prezimena, bili smo u istoj grupi. Kakvi smo bili? Ha, ha, recimo da sam ja bio jak i neozbiljan, a on pametan i uporan. Bio je drukčiji, posve predan fakultetu. Kod njega se osjetilo da je zbog toga i stigao u Zagreb, nogomet je igrao iz gušta.

Jozić se sjeća i igračkih dana iz Španskog, točnije s priprema u Poreču.

- Bili smo cimeri. Čak smo u prijateljskoj utakmici u Poreču pobijedili Dinamo, tadašnji HAŠK Građanski. Nisam siguran je li ta utakmica završila 2-1 ili 3-1, ali zajedničkim smo snagama dobili Dinamo - kaže Jozić, kojeg s Jozakom vežu brojne anegdote.

- Sjećam se da je hrkao dok smo bili cimeri, a ja sam ga cijelu noć gađao loptama. Kako sam bio golman, uvijek sam u sobi imao mrežu s loptama. Romeo se ujutro probudio i nije mu bilo jasno što toliko lopti radi oko njega.

Doveo ga Lončarević

Jozak je trenutačno u Argentini, a nakon povratka će na razgovor sa Zdravkom Mamićem.

- Školovan je i razumije se u nogomet. On je 2003. bio pomoćni, ali i kondicijski trener Iliji Lončareviću u Dinamu. A čim je prošao ‘Ilijinu školu’, znači da ima afiniteta za trenerski posao.Kroz godine se nastavio školovati, prošao je razne funkcije u nogometnom svijetu. I ne vidim zašto ne bi mogao uspjeti na klupi Dinama. Pa ako je Mourinho postao vrhunski trener, a karijeru je počeo kao prevoditelj, zašto ne bi mogao uspjeti neki hrvatski trener - završio je Jozić.

Jozak je među prvima u generaciji diplomirao i magistrirao.

- Nisam Jose Mourinho kao trener, niti sam Davor Šuker kao nogometaš, ali daj mi priliku da me upoznaš pa onda sudi o meni - rekao je Romeo Jozak.

Petev spakirao stvari

On bi trebao biti menadžer engleskoga tipa, dakle ulozi sportskog direktora, koju je nedavno preuzeo, dodao bi i onu trenera. Dolazak Jozaka na klupu ne bi bio prvi ovakav potez Zdravka Mamića.

U ljeto 2013. iz ureda je na klupu prebačen Zoran Mamić, koji se zadržao tri sezone. U trenerskoj karijeri Jozak je vodio mlađe uzraste Orijenta, a trenirao je sportskog direktora Rijeke Ivana Mancea te bivšeg nogometaša Darija Kneževića.

Igrači više ne slijede Peteva, Bugarin ne može podignuti svlačionicu, a dokaz tome je i izjava kapetana Antolića da ne vjeruju da mogu sustići Rijeku. A trener kojemu ne vjeruje svlačionica može pakirati prtljagu. Petev je svoju već spakirao...

Na njegovo mjesto doći će Jozak, a njega bi na ljeto trebao naslijediti - Zoran Mamić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova