Obavijesti

Sport

Komentari 46

Jug nije uspio obraniti naslov: Szolnoki je novi prvak Europe

Jug nije uspio obraniti naslov: Szolnoki je novi prvak Europe
1

Jug je drugu godinu zaredom igrao finale vaterpolske Lige prvaka, ali nažalost nije uspio obraniti naslov. Mađarski prvak Szolnoki bio je bolji 10-5 i zasluženo osvojio svoj prvi naslov prvaka Europe

VIDEO

Pao je Olympiacos, a zatim i Pro Recco. Činilo se kao da ništa ne može zaustaviti Jug u pohodu na novu titulu prvaka i obranu naslova od prošle godine, ali u priču se upleo mađarski prvak Szolnoki. Mađari su na kraju zasluženo slavili 10-5 (1-2, 5-2, 2-1, 2-0) i u svojem prvom finalu Lige prvaka došli do prvog, povijesnog naslova europskog prvaka.

- Imali smo sjajne dvije sezone. Ne možemo žaliti jer smo imali sjajne dvije sezone. Nadam se da ćemo ostati zajedno i nastaviti ovako raditi. Moramo pasti da bismo se mogli podići. Jako teško je ostati dugo vremena na vrhu i treba znati odvagati kako ostati što duže na vrhu - rekao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak nakon utakmice.

Hrvatski prvak je sjajno krenuo u susret u Budimpešti pred devet tisuća navijača koji su bili na strani domaćeg Szolnokija. Nakon polovice druge četvrtine imao je vodstvo 4-3. No, onda je uslijedio veliki pad. Szolnoki je zabio tri gola zaredom i poveo 6-4. Mađari su samo punili Bijačevu mrežu, koji danas nije imao svoj dan. Ali je Viktor Nagy s druge strane.

Mađarski reprezentativni golman branio je gotovo sve što su Jugaši uputili prema njegovu golu, a to se odrazilo i na rezultatu. Jer nakon spomenute polovice druge četvrtine Jug je zabio samo jedan gol! Dakle, Jug je u nešto više od pola utakmice zabio samo jedan gol. Mađarski golman upisao je 13 obrana, a Bijač je imao pet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Treće mjesto na završnom turniru osvojili su vaterpolisti Pro Recca koji su sa 15-6 pobijedili mađarski Eger dok je u dvoboju za peto mjesto Brescia svladala Olympiacos s 8-5.

JUG CO - Bijač, Macan 1, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Garcia, Marković 2, Pavličević, Vrlić, Perrone, Benić, Obradović, Popadić.

SZOLNOK - Nagy, Gocić 1, Crousillat, Vamos 2, Jansik, Mezei, Aleksić 3, Younger, Prlainović 3 (2), Varga, Kiss 1, Fulop, Kardos.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka