Obavijesti

Sport

Komentari 1

Jurić: Thuram, ja nisam rasist! A s Balotellijem sam sve riješio

Jurić: Thuram, ja nisam rasist! A s Balotellijem sam sve riješio
3

Niti sam rasist, niti sam opasan, kako kaže Thuram, nego sam iskren. Ne mogu reći da sam čuo hukanje ako nisam. A s Balotellijem sam se čuo i sve smo riješili, rekao je Veronin trener Ivan Jurić

VIDEO

U Serie A, na utakmici Verone i Brescije (2-1), prošlog se vikenda dogodio rasistički ispad domaćih navijača prema gostujućem napadaču Mariju Balotelliju (29).

Pokretanje videa...

Mario Balotelli, navijanje 00:19

Nije to Veroni prvi takav slučaj, a među prozvanima se nakon svoje reakcije našao i Veronin trener, Splićanin Ivan Jurić (44).

Jurića je nekadašnji francuski reprezentativac i gorljivi borac protiv rasizma Lilian Thuram (47) nazvao 'opasnim' nakon što je hrvatski trener izjavio da nije čuo rasističke uvrede tj. hukanje s tribina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivan Jurić odgovorio je i Thuramu, a time i svima koji mu pokušavaju udariti stigmu rasizma.

- Niti sam opasan, niti sam rekao išta opasno kao što si dozvoljava presuđivati Thuram bez da zna išta o meni. Njegova je izjava ishitrena i površna, a upravo su takve riječi opasne te bez poštovanja prema meni kao čovjeku - govori Jurić.

'Crnac neka vam čisti stadion', 'Nećemo Židove u svom klubu'
'Crnac neka vam čisti stadion', 'Nećemo Židove u svom klubu'

- Nisam nikada, ali ama baš nikada, niti opravdao rasizam, niti umanjivao bilo kakve rasističke i(li) diskriminatorske ispade. A sam sam bio meta vulgarnih, odvratnih uvreda. U privatnome sam razgovoru s Balotellijem raščistio sve moguće nesporazume - rekao je Veronin trener pa dodao:

- Prošle sam nedjelje rekao da nisam čuo ništa osim zvižduka, a isto su rekli i svi koji su bili u mojoj blizini tj. na dijelu stadiona na kojem i ja. Da sam rekao suprotno od toga, lagao bih. To ne znači da sam rasist nego da sam iskren! Unatoč tome što bi mi prošle nedjelje možda bilo komotnije da sam istupio neiskreno - izjavio je hrvatski trener s Veronine klupe, Ivan Jurić.

Pokretanje videa...

00:23
 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener