Obavijesti

Sport

Komentari 45

Juve na Khedirin pogon: Pjaca debitirao i podsjetio na - Kaku!

Juve na Khedirin pogon: Pjaca debitirao i podsjetio na - Kaku!
2

Najmoćniji ofenzivac Juventusa Paulo Dybala pronašao je dugom loptom Nijemca Khediru, domaći veznjak Biglia loše intervenira što otvara šansu Samiju Khediri koji to koristi i zabija u suprotni kut

VIDEO

Aktualni talijanski prvak i budući protivnik zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka od jeseni, Juventus, upisao je nove bodove na teškom gostovanju kod Lazija pobjedom 0-1. 'Biancoleseti' njihova su redovna mušterija posljednjih godina jer ovo im je 11 pobjeda u 12 odigranih međusobnih susreta.

Nakon što su obje momčadi u sklopu prvog kola došle do bodova (Juve dobio Fiorentinu u Torinu 2-1, Lazio Atalantu u Bergamu 4-3), prva utakmica drugog kola Serie A ponudila je prije svega borben okršaj u kakvim 'zebre' najviše uživaju.

Juveov vezni red lišen svake kreacije

Domaći trener Simone Inzaghi postavio je 'nebeskoplave' u formaciju 3-4-3 uz vrlo agresivan pristup koji je gostima stvarao neugodnosti u prvih pola sata utakmice.

Od igre nismo vidjeli ništa posebno, kako i priliči tvrdim talijanskim duelima, najviše zahvaljujući gostima čiji se trener Massimilano Allegri ponovo odlučio za 'prekaljenu' 3-5-2 formaciju od koje Juveovi protivnici u 'calciju' imaju ogromne glavobolje.

Čekalo se do 21. minute prvo uzbuđenje na utakmici. Brzi Brazilac Felipe Anderson probio je po desnoj strani, fino centrirao u srce šesnaesterca gdje je čekao Ciro Immobile, no njega je u posljednji trenutak 'zatvorio' Medhi Benatia, ovoljetno Juveovo obrambeno pojačanje iz Bayerna.

Lazio je držao loptu nešto više u posjedu, dok je Juve imao niz tehničkih pogrešaka na sredini terena. Vidljiv je nedostatak tehnički moćnijeg igrača jer 'radna' vezna linija Asamoah - Lemina - Khedira nije mogla gospodariti terenom budući da ne posjeduju potreban nivo kreativnosti.

Onaj koji bi trebao povezati redove je Miralem Pjanić, no trener gostiju Max Allegri nije sklon riziku poslije lakše ozljede BiH veznjaka, tako da će on zaigrati tek poslije reprezentativne pauze.

U drugom poluvremenu viđeno je nešto i od igre. U 57. minuti zaprijetio je naš Mario Mandžukić čiji je udarac zaustavio Federico Marchetti, a onda je Paulo Dybala s lijeve strane šutirao prema drugoj stativi, no lopta je otišla malo pored gola.

Mandžo izašao, Juve poveo

Pet minuta poslije, Dybala je 'otvorio' Khediru, ovaj pokušao pronaći Mandžu na drugoj stativi, ali nije to bilo najbolje izvedeno pa je lopta otišla pokraj gola ponovo. U 66. minuti Mandžo napušta teren, umjesto njega ušao je napadač od 90 milijuna eura, Gonzalo Higuain.

I odmah u istoj minuti 'bianconeri' su poveli. Najmoćniji ofenzivac Juventusa Paulo Dybala pronašao je dugom loptom Nijemca Khediru, domaći veznjak Biglia loše intervenira što otvara šansu Samiju Khediri koji to koristi i zabija u suprotni kut za vodstvo gostiju.

Do kraja je utakmice Juve rutinski kontrolirao zbivanja na travnjaku zahvaljujući fantastičnoj defenzivi predvođenoj večeras obrambenim triom Chiellini - Barzagli - Benatia.

Pjaca poput Kake: Odmah se poigrao s protivnikom

Na kraju, sjetio se Allegri i našeg bisera Marka Pjace kojeg je uveo umjesto Dybale u 88. minuti, pa je tako bivši Dinamovac upisao službeni debi za vladara 'čizme'.

U tih par minuta pokazao je što umije - sjajno je probio desnu stranu i odmah tukao po golu, međutim, bio je to udarac kojeg je lako pročitao Marchetti. Takve je prodore svojevremeno 'prodavao' brazilski čarobnjak iz redova AC Milana, Ricardo Kaka. Talijani ga već tjednima uspoređuju s njim...

Juve je tako na pogon Samija Khedire slomio još jednog nezgodnog protivnika koji je sasvim dobro izgledao i zrelo za bod, baš kao i Fiorentina u Torinu. Međutim, čak i ovakav 'nezagrijani' torinski sastav djeluje neuhvatljivo za talijansku konkurenciju.

Do gostovanja u Maksimiru 27. rujna dodatno će se uigrati napadački, pa će biti zanimljivo za ispratiti okršaj hrvatskog i talijanskog prvaka u sklopu Lige Prvaka.

Večeras od 20 i 45 sastaju se Napoli i Milan na San Paolu.

Lazio - Juventus 0-1 (Khedira 66')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica