Obavijesti

Sport

Komentari 14

Juventus šalje Pjacu u Rim kod Tottijeva doktora Marianija

Juventus šalje Pjacu u Rim kod Tottijeva doktora Marianija
1

OPERACIJA Marko Pjaca je u Zagrebu, gdje čeka polazak za Rim. Operirat će ga profesor Mariani, koji je operirao Tottija, Insignea, Milika... Operirao je i Antoninija Čulinu

VIDEO

Niti je Hrvatska zaradila na utakmici protiv Estonije niti je to bila želja Ante Čačića. Tu utakmicu morali su igrati kao navodno vraćanje duga.

Utakmica u Estoniji nije nam donijela ništa. Baš ništa. Dobili smo “figu”, a izgubili jako puno. Na ugledu, rezultatu, ali što je najgore, na pješčanom terenu u Tallinu izgubili smo Marka Pjacu! On će izgubiti od šest do osam mjeseci karijere. A sve u potpuno suludoj i nepotrebnoj utakmici protiv 119. reprezentacije svijeta, na groznom terenu.

Jozak sve dogovorio?

No krenimo redom. Prije godinu dana, 28. ožujka 2016., u Zaprešiću su kvalifikacijsku utakmicu za Euro igrale mlade reprezentacije Hrvatske i Estonije. Hrvatska je pobijedila 2-1, ali uz neviđen skandal - u igru je ušao igrač koji uopće nije bio u zapisniku - Ivan Fiolić!? Očekivala se drastična kazna, oduzimanje bodova ili izbacivanje iz kvalifikacija. No Estonci nam rade neviđenu uslugu. Njihov nogometni savez nije tražio da se rezultat poništi i da Hrvatsku kazne! E sad, kao protuuslugu, navodno je Romeo Jozak obećao da će im u goste doći Hrvatska. Uostalom, kad se Čačićeve riječi “Ta nam utakmica doista nije trebala” pogledaju malo dublje, priča dobiva još veći smisao.

Tallinn, 28. ožujka 2017. ostat će zauvijek u sjećanju Marku Pjaci. Dan kad je igrao nepotrebnu prijateljsku utakmicu i kad mu je puknuo križni ligament.

Marko je u Zagrebu, gdje čeka let za Rim, gdje će biti operiran kod uglednog talijanskog liječnika, profesora Piera Paola Marianija, koji je operirao više od 1200 sportaša, među kojima su Francesco Totti, Lorenzo Insigne, Arkadiusz Milik...

Operiran je i hrvatski nogometaš Antonini Čulina, koji je zbog iste ozljede kao Pjaca na oporavak čekao šest mjeseci. Da stvar bude gora, Marko Pjaca je zbog ozljeda u posljednjih godinu dana pauzirao gotovo pet mjeseci, a sad ga čeka nova operacija i oporavak od najmanje šest mjeseci.

Olić, Kranjčar, Modrić...

Reprezentativne akcije, nažalost, kroz povijest su nam “odnosile” mnogo igrača. Na prepunom Poljudu Hrvatska je 2005. igrala protiv Brazila, a Ivici Oliću stradao je prednji križni ligament. Baš kao Pjaci u Tallinu.

Mario Stanić stradao je na prijateljskoj utakmici na Braču 1996. godine. Koljeno je teško stradalo.

- Na utakmici protiv Gruzije u Splitu prišao mi je čovjek, pružio ruku i rekao: ‘Mario, ja sam golman koji te ozlijedio u Postirama 1996. Oprosti’ - otkrio je Mario Stanić.

Luka Modrić također ne pamti po dobrom susret u “kockastom” dresu. Na San Siru, na utakmici protiv Italije, Luka je nakon 20 minuta bolno vrisnuo. Otišao je kvadriceps i pauzirao je tri mjeseca.

Nije neka satisfakcija, ali Juventus će za Pjacinu ozljedu od Fife dobiti milijun eura. U slučaju ozljede i pauze dulje od mjesec dana Fifa preuzima igračevu plaću, do 20.548 eura na dan. Pjaca zarađuje 1,8 milijuna eura godišnje, bez premija. Što znači da, ako ga ne bude na terenu pola godine, veći dio od tih 900.000 eura pokrit će Fifa.

Svi su jednako krivi

Inače, 24sata provela su anketu s pitanjem: “Tko je kriv za debakl u Estoniji? Čačić, Šuker ili igrači?”. U prvih nekoliko sati glasovalo je 4000 čitatelja, a prvi put glasovi su jednako raspodijeljeni. I Davor Šuker, i Ante Čačić, i igrači dobili su po 33 posto glasova. Eto, očito nitko nije kriv. Ili su svi krivi jednako...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera