Obavijesti

Sport

Komentari 18

Mandžukić asistent, Juventus uvjerljiv, Buffon skinuo rekord

Mandžukić asistent, Juventus uvjerljiv, Buffon skinuo rekord
1

Gianluigi Buffon novi je vlasnik najdužeg niza bez primljenog gola u Serie A. Izdržao je golman Juventusa do 48. minute utakmice protiv Torina, čime je za 44 minute nadmašio dosadašnji rekord

VIDEO

Nogometaši Juventusa s uvjerljivih su 4-1 svladali Torino te zadržali pobjednički niz u talijanskom prvenstvu nakon bolnog poraza u produžetku od Bayerna i ispadanja iz Lige prvaka, a vratar Gianluigi Buffon postavio je novi rekord Serie A po minutama bez primljenog gola.

Sve dok ga u 48. minuti utakmice nije svladao Belotti iz penala, Buffon je izdržao 973 minute bez primljenog pogotka, čime je za 44 minute nadmašio rekord Milanova čuvara mreže Sebastiana Rossija iz 1994. godine.

Prvo ime dvoboja bio je Paul Pogba koji je u 33. minuti postigao vodeći gol za Juventus, a potom još dvaput asistirao za golove Španjolca Álvara Morate u 63. i 77. minuti. Morata je u igru ušao u 32. minuti umjesto Argentinca Paula Dybale koji se ponovno ozlijedio.

Uz Dybalu, napadački dvojac Juventusa činio je naš reprezentativac Mario Mandžukić koji je u 42. minuti spustio loptu za Samija Khediru koji je bio u naletu, prošao kroz razrijeđenu obranu Torina i svladao Padellija za vodstvo "stare dame" 2-0. Khedira ipak nije završio utakmicu jer je u 87. minuti zbog prigovora sucu Rizzoliju zaradio izravni crveni karton.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U završnici utakmice Verona-Carpi, u kojoj su gosti slavili s 2-1, pocrvenio je i hrvatski napadač Ante Rebić, koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena. Rebić je u 82. minuti zaradio prvu opomenu, a osam minuta poslije i drugu, zbog koje mu je sudac Russo pokazao put u svlačionicu. Strijelci za Carpi bili su Di Gaudio (42') i Lasagna (67'), a Ionita (63') je postigao jedini gol za Veronu koja je čvrsto prikovana za dno ljestvice s 19 bodova iz 30 utakmica.

Carpi se pobjedom izvukao iz opasne zone, a Udinese je osvojio važan bod na gostovanju kod sedmoplasiranog Sassuola odigravši 1-1. Zapata je u osmoj minuti doveo goste u vodstvo, a konačnih 1-1 postavio je Politano u 64. minuti. Za domaće je cijelu utakmicu odigrao Šime Vrsaljko, a Stipe Perica ostao je na klupi Udinesea. Andrija Balić nije bio u zapisniku.

Fiorentina je na gostovanju kod Frosinonea odigrala mršavih 0-0 i nastavila niz utakmica bez pobjede. Nikola Kalinić predvodio je napad "viola", ali je uspio samo zaraditi žuti karton u 81. minuti zbog udarca laktom. Milan Badelj bio je u igri do 72. minute.

U zadnjem dvoboju 30. kola Serie A na San Siru su Milan i Lazio podijelili bodove - 1-1.

Lazio je poveo već u 9. minuti preko Marca Parola, a za Milan je izjednačio Carlos Bacca šest minuta kasnije. U 84. minuti isključen je igrač Lazija Senad Lulić, no Milan nije uspio realizirati brojčanu prednost.

Na ljestvici Juventus s 70 bodova, Napoli, koji je pobijedio Genou nakon preokreta 3-1, ima 67, Milan je ostao šesti s 49 bodova, šest manje od petoplasiranoga Intera, dok je Lazio osmi s 42 boda.

Serie A, 30. kolo:

  • Atalanta - Bologna 2-0
  • Torino - Juventus 1-4
  • Sassuolo - Udinese 1-1
  • Hellas Verona - Carpi 1-2
  • Sampdoria - Chievo Verona 0-1
  • Frosinone - Fiorentina 0-0
  • Napoli - Genoa 3-1
  • Milan - Lazio (20:45)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića