Obavijesti

Sport

Komentari 10

Kad god ima posla s Hrvatima, Massimiliano Allegri - ispadne!

Kad god ima posla s Hrvatima, Massimiliano Allegri - ispadne!
1

ASANOVIĆ, RAPAIĆ, BAKA Massimiliano Allegri igrao je s tri legendarna hrvatska igrača. Sa svom trojicom je na kraju ispadao iz prve lige... Čeka ga gostovanje na Maksimiru

VIDEO

Massimiliano Allegri bio je kvalitetan veznjak. Baš profinjen igrač, po mojem ukusu. Sjećam se da je imao odličan šut, rekao nam je Blaž Slišković, koji je s trenerom Juventusa igrao u sezoni 1992/1993. u Pescari.

Baka i Allegri jednu su sezonu odigrali zajedno. Završila je Pescara na posljednjemu mjestu Serie A u toj sezoni, ali pamti se pobjeda protiv Juventusa 5-1.

Zajedno s Bakom i Allegrijem u vezi je te sezone igrao i Dunga.

- Bio je Massimiliano jedan od mlađih igrača u toj momčadi. Nije se posebno isticao. Družio se većinom s mlađim suigračima. Nije imao nikakav hobi, bio je baš miran, tih i povučen. Tko bi rekao da će postati ovakav vrhunski trener?! Baš ništa nije upućivalo na to da će biti takva klasa - rekao je legendarni Blaž Slišković.

Doveo ih isti trener

Nije Baka jedini hrvatski igrač s kojim je Allegri igrao zajedno. Jedno je vrijeme igrao u Perugiji zajedno s Milanom Rapaićem, a pola je sezone u Napoliju 1998. godine igrao s Aljošom Asanovićem.

- Doveo nas je u zimu 1997. godine isti trener, Giovanni Galeone. Nekoliko smo puta bili zajedno u momčadi. Allegri je bio dobar igrač, baš vrlo zahvalan. Često je znao i s tadašnjim trenerom pričati o taktici. To ga je zanimalo puno više nego nas ostale - prisjetio se Aljoša Asanović.

Allegri je ‘mutio’

- Nekoliko smo se puta družili izvan terena. O njemu imam samo riječi hvale. Postao je trenerska klasa. On je danas jedan od tri najbolja trenera na svijetu - dodao je Asanović.

Bio je Allegri, kažu Baka i Aljoša, vrlo dobar igrač, a iz igračkih dana prati ga i jedna neugodna epizoda. Naime, Talijan je 2001. bio suspendiran na godinu dana zbog sumnje da je s još jednim suigračem iz Pistoiesea i četvoricom igrača iz Atalante sudjelovao u namještanju utakmice u talijanskom kupu. Utakmica je završila 1-1, Atalanta je dobila prvo poluvrijeme, Pistoiese je izjednačio tri minute prije kraja. Utakmica je postala sumnjiva zbog velikih uplata na remi i zbog velikih uplata na 1-0 na poluvremenu i 1-1 na kraju. Suspenzija nije dugo potrajala, ubrzo su optužbe odbačene.

Igračka karijera trajala mu je 19 godina. Igrao je samo na Apeninima, a i kao trener je dosad radio samo na “čizmi”. Aglianese je bio klub u kojemu je Allegri u C2 ligi 2003. godine, nakon kraja igračke, počeo trenersku karijeru.

Navijači protiv njega

Posljednjih šest godina radi u najvećim talijanskim klubovima.

U Milanu je bio od 2010. do 2014., u Juventus je došao prije dvije godine nakon Conteova odlaska. Bio je prvak s Milanom, a s Torinezima je već uzeo dvije titule. Navijači “stare dame” bili su protiv njega, ali sad ga ipak sve više poštuju.

Od 200 do 300 kn za Mandžu i Pjacu

Dinamo dočekuje Juventus na Maksimiru u utorak u 20.45 sati. Na sjevernu tribinu može se za 200 kn, na istok 250 kn, a na zapad za 300.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener