Obavijesti

Sport

Komentari 77

Kakav dan za HNL! Dva velika majstora mamac su za navijače

Kakav dan za HNL! Dva velika majstora mamac su za navijače
1

IGRAČI ATRAKCIJE Sammir i Franck Ohandza igrači su koji utakmice rješavaju jednim potezom, dokazano. Za Dinamo, odnosno Hajduk, ova dvojica igrača veliko su blago. Kao i za sam HNL...

VIDEO

Iako je tek sredina siječnja te je do nastavka HNL-a ostalo još točno mjesec dana, stvari su se počele kotrljati u pozitivnom pravcu po pitanju atraktivnosti. Dinamo i Sammir danas su objavili 'bračnu' pomirbu, Filho se vraća u Zagreb pomoći svom najdražem klubu u misiji gašenja riječkih šampionskih ambicija.

Povratak Sammira ne isključuje Ćorića, čak naprotiv...

Sammir stiže u ruke Ivajlu Petevu koji će morati ekspresno pronaći mjesto za njega u početnoj postavi. Budući da je Bugarin forsirao sustav 4-2-3-1 gdje ima mjesta za jednog fantazistu u 'liniji 3' iza jedinog isturenog napadača, logika nalaže kako će se bivši Vatreni boriti za poziciju s ponajvećom nadom hrvatskog nogometa, Antom Ćorićem.

Sammir je najtrofejniji igrač u povijesti 'modrih'

Petev je odlučio graditi svoj Dinamo oko Ante koji je u prethodna dva mjeseca dobivao sve više slobode u igri, pa je igra 'modrih' počela poprimati smislenije konture u odnosu na sam dolazak bugarskog stručnjaka na klupu prvaka Hrvatske. Ovo mu također otvara i pitanje tzv. slatkih briga.

- Sretan sam što je klub doveo Sammira koji će svojom kvalitetom biti dimenzija više za Dinamo - rekao je bivši bugarski izbornik.

Dinamo se cijele jeseni mučio s realizacijom i napadačima, pa bi im dolazak Sammira (pod uvjetom da bude posvećen igri i treninzima) mogao biti od presudnog značaja, a Petev bi ga mogao instalirati na poziciju 'lažne devetke', ispred Ante Ćorića. 

Za HNL travnjake ovakav dvojac u najavi zvuči moćno i sposobno razbiti svaku barijeru. Pa čak i onu najčvršću (okrnjenu odlaskom Mateja Mitrovića) iz Rijeke koja je kapitulirala tek osam puta u dvadeset jesenjih kola.

Naposljetku, tehnička moć Sammira priča je za sebe. Ako mu je dan, sam će pobijediti protivnika, a njegov motiv, barem prema najsvježijim izjavama, djeluje snažno.

- Osjećam veliko veselje i ponos što ću ponovno nositi dres Dinama, kluba u kojem sam proveo najljepše dane karijere - rekao je Sammir.

Znači li ovo i barem djelomičan povratak publike na Maksimir, pokazat će proljetni dio prvenstva.

Hajduk sprema 'arsenal eksploziva'

Odgovor na zagrebačku atrakciju stigao je s juga. Splitski Hajduk prekinuo je sapunicu oko produženja ugovora svog ponajboljeg igrača, Francka Zoe Ohandze. On je pristao na jednogodišnje produženje ugovora i tako ulazi u oštru napadačku konkurenciju novog trenera 'bilih' Joana Carrilla.

Hajduk, za razliku od Dinama, nema problema oko privlačenja publike. Igrač poput Francka Ohandze bonus je za poljudsku ljepoticu, a budimo iskreni, niti jedan igrač Hajduka nema nogometnu moć u nogama poput Kamerunca. 

Kao i kod slučaja 'Sammir - Petev', tako će i Katalonac Joan Carrillo morati ispuniti igračku križaljku. Za razliku od Peteva, Španjolac na klupi Hajduka još nije definirao svoju idealnu formaciju. Potrebno mu je još nekoliko pojačanja, no Kamerunčevim potpisom dobio je možda i najveće.

Samo, kako uklopiti dva moćna napadača? Marko Futacs obilježio je jesen u dresu 'bilih' uz deset golova kroz 15 nastupa, ali s obzirom na njegove igrače karakteristike dobro bi mu došla pomoć Ohandze, igrača raznovrsnih i nepredvidljivih poteza koji može napraviti 'nešto' iz 'ničeg'. 

Sjetimo se se samo kvalifikacija za Europsku ligu prethodnog ljeta - Hajduk je napadački najviše blistao ako bi na terenu bio popularni Zolja. 

Arsenal eksploziva za 'bombardiranje' obrana diljem HNL-a dokazano ima, nema sumnje kako se Carrillo brzo u to uvjerio, kao niti u to da ga ima u svojim najužim napadačkim zamislima. 

Bogatstvo za HNL

Igrači poteza, driblinga i atrakcije imaju za zadaću kao 'lokomotive' povući svoje momčadi. Na Sammiru je neosporno teži teret jer njegov Dinamo ima imperativ preticanja Rijeke, dok će Ohandza, koliko mu to zdravstveno stanje dozvoli, paliti i žariti Poljudom.

Za 'bile' u sezoni koja je što se tiče trofeja izgubljena, poneka čarolija Kamerunca protiv Dinama ili Rijeke predstavljala bi dovoljan zalog za optimizam u proljeću koje bi u Splitu, prema svemu sudeći, trebalo proteći bez pretjeranih stresova.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi