Obavijesti

Sport

Komentari 15

Kako je Capello za 7,5 milijuna eura riješio 'debelog' Ronalda

Kako je Capello za 7,5 milijuna eura riješio 'debelog' Ronalda
1

Po mnogima najbolji napadač u povijesti sporta tada je imao 30 godina, ali je imao problema s viškom kilograma. Strogi Talijan na klupi španjolskog velikana ga je kritizirao i na kraju konačnu uspio 'otjerati'

VIDEO

Na Santiago Bernabeuu trebao je završiti karijeru. Htio je potpisati novi ugovor, ali je novi trener madridskog Reala Fabio Capello imao drugačije planove. Premda je sve četiri sezone bio prvi strijelac Reala, premda je postigao 105 golova, Ronaldo Nazario da Lima je na današnji dan 2007. godine prešao u redove talijanskog giganta Milana.

Po mnogima najbolji napadač u povijesti sporta tada je imao 30 godina, ali je imao problema s viškom kilograma. Strogi Talijan na klupi španjolskog velikana konstantno je kritizirao Ronalda od svojeg dolaska u ljeto 2006. godine. U zimu naredne godine konačno ga je i uspio 'otjerati', a stari lisac Adriano Galliani iskoristio je situaciju u 'kraljevskom' klubu.

- Doveli smo prvoklasnog napadača. Ovo je veliki dan za Milan i rado ću platiti još 500 tisuća ako nas uvede u Ligu prvaka - rekao je tada popularni ćelavac, koji je Ronalda doveo za mizernih 7,5 milijuna eura.

Kada je Brazilac odlazio, Capello je bio jasan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Želim mu puno sreće u nastojanju da nastavi raditi ono što je nekada radio sjajno. Bio je veliki igrač - rekao je tada slavni talijanski stručnjak.

Ronaldo nije krio razočarenje, a Capellu nije ostao dužan.

- Zahvaljujem svim svojim suigračima. Bilo je zaista sjajno. Hvala i navijačima na podršci svih ovih godina. Hvala i svim trenerima, osim jednom.

Na kraju je ispalo da je Capello bio u pravu. Ronalda je zamijenio Ruudom van Nistelrooyem, a Brazilac je karijeru polako privodio kraju. Ronaldo nikako nije uspio smršavjeti što ga je u konačnici koštalo. Brojne ozljede u Milanu, za koji je odigrao samo 20 prvenstvenih utakmica i zabio devet golova u dvije nepune sezone, odvele se ga u Corinthians gdje je 2011. godine završio karijeru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener