Obavijesti

Sport

Komentari 88

Kale i Mandžo moraju igrati, no što ćemo kad se vrati i Perišić?

Kale i Mandžo moraju igrati, no što ćemo kad se vrati i Perišić?
1

VELESILA Hrvatska je bez trojice važnih igrača dobila Ukrajince, direktne rivale za put u Rusiju. Za Island se vraća Perišić, pa je pravo pitanje kako će izgledati naša ofenziva. Kalinića se ne bi smjelo izostavljati...

VIDEO

Za 365 dana u ovo vrijeme, Ante Čačić će vrlo vjerojatno kovati finalne taktike za ruski Mundijal, iako će trener tolikog iskustva i puno prije toga krenuti u velika planiranja.

Hrvatska je pobjedom nad Ukrajinom stigla do 13. boda (od 15 mogućih) u kvalifikacijama koje je oduvijek odrađivala elegantno. Uz to, postignut je i stoti gol u istim što je djelo Nikole Kalinića.

Izvor slatkih briga: Hrvatski napadački arsenal

Staza prema Rusiji je utabana, tek jedan (slučajno) primljeni gol u pet utakmica gura u prvi plan ono najuzbudljivije - Hrvatska je nogometna velesila!

Pobijediti izravnog konkurenta bez tri standardna prvotimca dokaz je moći. Također, pobijediti bez Ivana Perišića koji je posljednjih godina naš najkonkretniji i najubojitiji igrač dokaz je da imamo kvalitetnu širinu.

I na kraju, držati na klupi igrače Real Madrida i Juventusa, a istovremeno igrati s dvije nominalne špice implicira da smo doista velesila.

Čačić je 'preslikao' recept Juveovog stratega Massimiliana Allegrija koji je vrijednog Marija Mandžukića s pozicije centralne špice povukao na lijevo krilo, odnosno usmjerio ga na igru iz drugog plana kao podršku najisturenijem Nikoli Kaliniću. 

- Dobro mi je igrati s Mandžom, iako je on bio više lijevo povučenije. Bio je odličan kao i uvijek - rekao je Kale.

Za igrača Mandžinih mogućnosti odigrati dobro u toj ulozi nije bio problem, ali 'problem' bi se mogao dogoditi po povratku Ivana Perišića, standardnog lijevog krila koji na toj poziciji radi čuda u dresu Vatrenih. 

Ako ćemo se zaigrati 'izbornika', on bi mogao zaigrati čak i na desnom krilu jer je to igrao za izborničkog mandata Nike Kovača, a tada bi lijevo ostao nedodirljivi prvotimac Mandžukić. 

Igrač njegovog iskustva, taktičke perfekcije i fizičke iskoristivosti neizostavan je član udarnih 11 u kojoj god se momčadi nalazio.

Nadalje, Kalinić bi neometano igrao kao centralna figura u napadu, što sugerira da bi 'žrtva' ispao Marcelo Brozović, također jedan od naših najistaknutijih igrača u ovim kvalifikacijama.

Kakva lepeza rješenja, što kažete na to?

Kalinić je čovjek odluke i mora igrati

Slatke brige za izbornika uoči teškog gostovanja na Islandu u lipnju. Od formacije 4-2-3-1, dakako, neće odstupiti i to je važna stvar.

Hrvatska je u njoj postala standardizirana i svaki igrač savršeno zna što mu je činiti na terenu. I to je rukopis Ante Čačića. Izbornika idućih mjeseci čekaju brojna razmišljanja oko 'premetačina' u sastavu jer bi mogao doći u slatku napast. 

Kako uklopiti u prvih 11 Mandžukića, Kalinića i Perišića, a da pritom ne ispašta netko od njegovih stalnih prvotimaca poput Modrića, Rakitića, Brozovića i Badelja?

Ne treba zanemariti niti moćne adute s klupe - Pjaca, Kramarić i Kovačić u mnogim bi reprezentacijama bili prvotimci, ali u Hrvatskoj moraju biti strpljivi.

Jedno je sigurno - Nikolu Kalinića bilo bi šteta maknuti iz prve postave. Njegov golgeterski njuh i efikasnost dolaze kao kruna pravilno posloženoj momčadi i on je naš najbolji 'finišer'.

Dokazao je to jednostavnim i lijepim golom Ukrajincima, dokazao je to i na Euru protiv Španjolske. Uostalom, njegove igre u Fiorentini ove sezone potvrđuju kako je on visoka europska klasa. Igrač kojem mjesto nije na klupi.

- Pitajte izbornika jesam li zacementirao mjesto u prvih 11 - rekao je Kale sa smiješkom poslije utakmice na upit o tome je li cementirao mjesto u početnoj postavi.

Zabija važne golove u napadačima najtežoj ligi za zabijanje i u najzrelijim je igračkim godinama. Kao takav, kompletan je 'proizvod' i čovjek odluke.

A Hrvatskoj je u mnogim nogometnim bitkama nedostajao baš taj fatalni dodir neumoljivog 'killera'...

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu