Obavijesti

Sport

Komentari 15

Kalinić o derbiju: Lani smo bili podjednaki, idemo po pobjedu

Kalinić o derbiju: Lani smo bili podjednaki, idemo po pobjedu
5

Prva četvrtina je za nama, bilo je utakmica poput Rijeke i Dinama, pa i remi s Interom, koji bole, rekao je Hajdukov golman Lovre Kalinić koji je produljio ugovor s klubom...

VIDEO

U čudu su suigrači gledali kapetana Lovru Kalinića kako nakon jutarnjeg treninga oblači odijelo i namješta kravatu, a kad su čuli da ide produžiti ugovor, napravili su mu špalir i zapljeskali mu na izlasku iz svlačionice. Suigrači nisu mogli vjerovati da Lovre, koji bi mogao uskoro u inozemstvo, potpisuje novi petogodišnji ugovor. 

 - A zašto ne? Nisam tip koji će pobjeći bez odštete. Kad jednoga dana odem, želim nešto ostaviti klubu koji mi je dao sve u životu – kazao je Kalinić, vidno iznenađen svečanom prezentacijom potpisa.

 - Počašćen sam što me klub ovako tretira i cijeni. Kapa do poda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pregovori nisu dugo trajali, Lovre nije postavljao uvjete, ali bilo je jasno da mu Hajduk mora ponuditi najveći ugovor. I dobio ga je, kao i dres s brojem 2021.

Na svečanoj prezentaciji vrtjele su se i snimke njegovih obrana, a večeras mu je u 18.00 sati organizirano druženje s navijačima u fan shopu. U 91 minutu (broj na Kalinićevom dresu op.p) svi koji dođu mogu kupiti njegov dres s potpisom po promotivnoj cijeni od 299 kuna. 

- Produžili smo ugovor s našim kapetanom, najboljim golmanom HNL-a, i jednim od naših najboljih golmana u povijesti. Prošao je teška iskušenja, ali sada je na pravom putu. U najboljim je godinama, želim mu da dugo brani, te da donese puno trofeja i u klub, i u zemlju - kazao je predsjednik Hajduka Ivan Kos, koji je  Kaliniću obećao da će večeras prvi kupiti njegov dres. 

Na Maksimiru trenutak istine

Neizbježna tema bio je i nedjeljni derbi s Dinamom. 

- Derbi je derbi, nema veze s trenutnom formom, rezultatima, odnosom snaga..., to je uvijek utakmica za sebe. Pripremit ćemo se maksimalno, odigrati kako znamo, idemo gore odigrati bez straha i ostvariti pozitivan rezultat. Pokušati uzeti sva tri boda. Nekoliko je lijepih utakmica i pobjeda za nama, ali u nedjelju u 17.00 sati vidjet ćemo koliko stvarno vrijedimo, na Maksimiru je za nas trenutak istine. 

Na Maksimiru bi konačno trebalo biti i puno gledatelja. 

- Iskreno, nisam to još nikad doživio. Znam da će naših biti dosta, ako dođu i njihovi, užitak će biti veći, jer nogomet se i igra zbog navijača. 

Poslao je i poruku mladim igračima koji srljaju u inozemstvo. 

- Roditelji moraju pustiti mlade da se razvijaju a ne vršiti pritisak na njih. Ako si vrijedan, ako radiš i boriš se, tvojih pet minuta će doći. Nikoga nije preskočilo, pa neće ni njih. 

'Lani smo bili podjednaki, čak smo i dominirali'

- Prije par sekundi ste vidjeli što mislim o budućnosti. Počašćen sam, velika je čast za mene i moju obitelj ovakva svečana prezentacije i potpis. Kapa do poda, da me klub ovako cijeni - rekao je Lovre Kalinić.

Prvi dio sezone?

- Prva četvrtina je za nama, bilo je utakmica poput Rijeke i Dinama, pa i remi s Interom, koji bole. Puno je momaka koji se moraju uklopiti, trener je novi, nadograđivat ćemo se iz tjedna u tjedan i biti bolji. 

Koga posebno pamtiš od napadača?

- Toliko ih se promijenilo da ne znam ni sam. Neke utakmice su ostale u uspomeni i ostat će do kraja života. Teško mi je izvući neku, to je zapisano unutar mene. 

Tko me želi, morat će platiti Hajduku

Do kad ćeš ostati u Hajduku?

- Zašto produljiti samo na godinu dana, sutra kad dođe transfer, morat će me kupiti. Mislim da nisam tip koji želi otići i ne dati svom klubu koji mi je dao sve, ne ostaviti ništa. 

Očekuješ li nakon Subašića uzeti reprezentativnu jedinicu?

- Ja znam svoju poziciju, jako sam sretan zbog toga. Subašićev put znam i sve je zaslužio. Sad je njegovo vrijeme, u najboljim je godinama, brani na vrhunskoj razini, o meni možemo pričati za par godina. On me vodi, jako smo dobri...

Je li te pogodilo kad je trener rekao da golman ne može biti kapetan?

- Nisu bile baš potpuno točne informacije. Kad smo sjeli, sve smo usuglasili i problema više nije bilo. 

Koga iz Hajduka vidite u reprezentaciji?

- To je pitanje za izbornika, ne za mene. 

Što je danas Hajdukov plus u odnosu na ranije utakmice s Dinamom?

- Mi smo lani bili podjednaki s njima, pa čak i dominirali osim u Kupu. Mi idemo gore izboriti pozitivan rezultat, pokušati uzeti sva tri boda. 

Samo ste ti i Vlašić iz inkubatora Hajduka?

- To nije pitanje za mene, ne mogu ja ulaziti u trenerove zamisli. 

Bi li bilo bolje da ste se ranije skupili?

- Svi znamo što je bilo, i ja sam kasnio, neki su igrači dolazili kasnije, tako da bi mi morali samo rasti i biti kao jedan. 

Napad raspucan, mogu li zabiti i u Maksimiru?

- Veseli me da napadači zabijaju, da nam to donosi dozu mira. Naravno, oni moraju odraditi svoj dio posla kao i svi ostali. 

Gdje si bio na dan zadnje pobjede nad Dinamom u Maksimiru u rujnu 2008. godine?

- Ne znam, vjerojatno na posudbi. 

Hoće li Dinamu smetati večerašnja utakmica?

 - Ne.

Šemper?

- On je projekt Dinama, sviđa mi se kao golman, ima dosta dobrih karakteristika. 

U nedjelju bi trebalo biti dosta navijača, hoće li ti biti čudno?

- Ne znam kako je to, nisam imao puno prilike. Nama je veći užitak kad su tribine pune, jer se nogomet igra zbog navijača. Naših će biti puno, njihova podrška nam uvijek pomaže. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje