Obavijesti

Sport

Komentari 46

Kao 'pakleni' osvajali su zlata, ali onda su se odrekli nadimka

Kao 'pakleni' osvajali su zlata, ali onda su se odrekli nadimka
1

GUBE KAO INDIJANCI 'Pakleni' su bili mentalno jaki, imali smo pobjednički duh, koji nas nije napuštao. No nadimak je zvučao nekako ružno, objasnio je Metličić

VIDEO

Polufinale na EP-u u Danskoj bio je naš 14. u posljednjih 11 godina. Svaki put Hrvatska ide po zlato, ali do njega nikako ne uspijeva doći već gotovo deset godina, od ljeta 2004. i OI-ja u Ateni. Slučajno ili ne, “zlatna suša” poklapa se s promjenom nadimka. 

“Pakleni” su osvajali zlata, “kauboji” ne mogu...

- ‘Pakleni’ je zvučalo nekako ružno, ‘kauboji’ je ipak bolji nadimak. Ne znači to oni s Divljeg zapada, to je više onako, kao ‘posebni’ - objasnio je bivši član “paklenih” Petar Metličić razlog promjene sretnog nadimka.

U četiri posljednja polufinala Hrvatska nije dogurala do završne utakmice. “Pakleni” su te utakmice rješavali s lakoćom.

- Bili smo mentalno strašno jaki, pobjednički duh gorio je u nama. Jednostavno, znali smo da ne možemo izgubiti. Što se tiče poraza od Španjolaca i četvrtog mjesta... Ha, normalno da sam razočaran, nismo napravili korak više. Vjerujem da bi oni stari ‘pakleni’ napravili taj iskorak - rekao je Metličić.

Na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. Hrvatska je osvojila zlato. Godinu poslije stiglo je i olimpijsko zlato iz Atene. O “paklenima” su snimili i himnu, bila je veliki hit. No onda je kao glasnogovornik rukometaša istupio Ivano Balić.

- Molimo i ovim putem javnost i sve zainteresirane za naše ime, da nas prestanu zvati ‘pakleni’, jer otkad su nas nakon Portugala tako prozvali, samo se ozljeđujemo. Teško bi sve naše ozljede stale na dvije vaše stranice. Dakle, ako ikako može, da nas prestanete tako zvati. Mi smo ‘divlji’, svoji, jednom smo rekli ‘kauboji’, baš zbog toga, i neka tako ostane - rekao je tad najbolji igrač svijeta.

Od tog trenutka zaživjeli su “kauboji”, nakon SP-a 2009. naši su u šali čak i slavili s kaubojskim šeširima i maramama, no “kauboji” baš nikad u tih deset godina nisu osvojili zlatnu medalju.

Imali smo službeno najboljeg rukometaša svijeta, Ivana Balića, imali smo najbolje svjetsko krilo, Mirzu Džombu, imali smo u jednom razdoblju najboljeg pivota svijeta, Igora Vorija, koji je i danas među najboljima na svijetu. Imamo i sada Duvnjaka, svjetski broj 1. Ali zlata nema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu