Obavijesti

Sport

Komentari 29

Kaos par dana uoči Igara: Žice vire iz stropa, vojnici na ulici...

Kaos par dana uoči Igara: Žice vire iz stropa, vojnici na ulici...
3

Voda curi po zidovima pored električnih instalacija, što je, ne biste vjerovali, vrlo opasno. Na podovima se stvaraju lokve, u paviljonima po hodnicima nema rasvjete...

VIDEO

Rio de Janeiro prema najnovijim informacijama evidentno nije spreman za predstojeće Olimpijske igre koje počinju za svega devet dana.

U nedjelju se pojavila informacija kako australski sportaši i članovi njihove delegacije neće biti smješteni u Olimpijskom selu, već u obližnjim hotelima sve dok se ne riješe brojni problemi prisutni u rezidencijalnom kompleksu u Barra da Tijuci.

Voda curi po zidovima pored električnih instalacija

Olimpijsko selo u Rio de Janieru projekt je vrijedan 742 milijuna eura. U njemu ma 31 zgrada s 3604 apartmana kapaciteta 17.950 osoba. U sobama nema televizora što je posljedica financijske krize u Brazilu, ali bi sve sobe trebale imati električne aparate za odbijanje komaraca zbog straha od zika virusa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjećamo, Australci su u nedjelju odbili smještaj u Olimpijskom selu zbog nezadovoljavajućih higijenskih uvjeta, začepljenih WC-a, curenja vode po zidovima, prljavih podova i kupaonice i otvorenih strujnih instalacija. Problemi su brojni, iako Brazilci tvrde da je to izoliran slučaj.

- To nisu uvjeti dostojni Olimpijskih igara. Voda curi po zidovima pored električnih instalacija, što je vrlo opasno. Na podovima se stvaraju lokve, u paviljonima po hodnicima nema rasvjete. Već duže vrijeme upozoravamo organizatore na ove probleme. Tražili smo način da riješe ove probleme, ali očito nisu uspjeli - kazala je šefica australske olimpijske delegacije Kitty Chiller.

Međutim, to nije sve. Javili su se i Bjelorusi odmah dan poslije Australaca. Njihova je delegacija otkrila kako nema tople vode te da ne postoji sistem kanalizacije.

Strah od terorizma: vojska dominira ulicama

Uz to, na ulicama Rija nalaze se i vojnici u velikom broju zbog straha od terorističkih napada. Kako bi garantirali sigurnost, na raspolaganju imaju 12 brodova, više od 1600 vozila, 70 oklopnih automobila, 28 helikoptera, oko 50 malih i srednjih čamaca te 174 motocikala. Rekli bismo, spremni su za ratno stanje.

Prošli je tjedan 11 osoba uhićeno u Brazilu zbog navodnog planiranja terorističkog napada. Ništa se ne prepušta slučaju po tom aspektu.

Brazilian police and special military forces stand outside the Mane Garrincha Stadium in Brasilia Brazilian police and special military forces are pictured outside the Mane Garrincha Stadium in Brasilia

Spomenimo i upozorenje HOO-a koji je savjetovao svim hrvatskim sportašima da se ne kreću sami izvan Olimpijskog sela. Da se priča dodatno začini, tu je i situacija s Rusima i dopingom.

Svaki od 387 ruskih sportaša proći će dodatnu evaluaciju prije dozvole nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. MOO ipak nije u potpunosti izbacio Rusiju, kako se nagađalo, nego je prebacio odgovornost na krovne kuće sportova.

Potpuno izbacivanje moglo se i dalje dogoditi, ali samo da su tako odlučili baš svi svjetski savezi, od biciklističkog, preko rukometnog do plivačkog...

Kokain s logom Olimpijskih igara

Sasvim je logično da su i kriminalci uvidjeli priliku za nekakvu vrstu zarade u cijelom kaosu. Tako su dileri droge počeli prodavati svoje proizvode s logom Olimpijskih igara uz natpis: koristiti što dalje od djece.

S druge strane, policija je bila u štrajku zbog teške financijske situacije i jedne od najvećih recesija u povijesti Rija.

- U ožujku, mi nismo imali papir na koji bi mogli napisati svoja izvješća. Pali smo jako nisko, nikad ovako nije bilo loše - rekla je Maria Theresa Sombra, bivša učiteljica iz Rija.

A sve je to, kako mnogi tvrde, u cijeni da Brazil organizira Olimpijske igre. Najveće sportsko natjecanje na svijetu nije ni počelo, a mjesecima već diže prašinu. Rio, uvjerili su se oni koji su već stigli tamo, nije spreman!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...