Obavijesti

Sport

Komentari 22

Split toliko rijetko zabija da se sad već i šale na svoj račun...

Split toliko rijetko zabija da se sad već i šale na svoj račun...
2

Ne znam što bih na to rekao, nisam to čuo. To su gluposti, ali svatko ima pravo na svoje mišljenje. Mi nismo 8 godina dobili Dinamo, igrali smo najveći hrvatski derbi i igrali smo za sebe, kaže Zoran Nižić

VIDEO

Nakon velike pobjede u Maksimiru, a uoči gradskog derbija protiv Splita, koji se igra sutra u 20.00 sati na Poljudu, kapetan Hajduka Zoran Nižić još jednom je naglasio kako je njegova momčad odigrala tvrdu i mušku utakmicu, pogotovo u obrani, te su nakon osam i pol godina imali poseban motiv i gušt dobiti Dinamo. Sada ih čeka gradski derbi.

- Gradski je derbi uvijek težak, pogotovo u zadnjih par utakmica. Eto, izbacili u nas i iz Kupa. Nakon Dinama svi smo puni samopouzdanja, pogotovo pred našim navijačima nakon mjesec i pol dana. Momčad Splita je kompaktna, igra odličnu obranu, tako da moramo biti strpljivi. Bilo bi idealno da zabijemo rani gol...

Tijekom TV prijenosa iz Maksimira reporter je ustvrdio kako je Hajduk u Maksimiru igrao za Rijeku.

- Ne znam što bih na to rekao, nisam to čuo. To su gluposti, ali svatko ima pravo na svoje mišljenje. Mi nismo 8 godina dobili Dinamo, igrali smo najveći hrvatski derbi i igrali smo za sebe.

S tribina se stječe dojam da igrači Hajduka ne ulaze u sve utakmice s jednakim motivom.

- Uvijek ulazimo motivirani, ali ipak, Dinamo i Rijeka su posebne utakmice. Neke utakmice se otvore kako ne treba, nekad nemate ni sreće, evo recimo u Osijeku... Motivacija nam nije toliki problem - tvrdi kapetan, koji hvali i atmosferu u svlačionici iako se nakon svakog lošeg rezultata pojave priče o klanovima. 

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

- Priča će uvijek biti, kad je loše, traži se dlaka u jajetu. Svlačionica je odlična, imamo zajedništvo, na terenu se borimo jedan za drugoga, a nema problema ni između domaćih i stranaca. To što nas ima sa svih strana ne utječe ni na našu igru, ni na naš rad. U svlačionici nema nikakvih problema.

Zvonimir Kožulj vratio se nakon komplicirane ozljede koljena.

- Dugo nisam mogao raditi s loptom, na treninzima sam dodatno radio na kondiciji i dobro sam pripremljen, no još neko vrijeme će mi trebati da uđem u punu formu.

Ako mu Carrillo ukaže povjerenje, spreman je i za nastup protiv Splita.

- Oni su dosta neugodna momčad, prijete iz kontra napada, dva gola nam je zabio Pešić tako i moramo biti oprezni. Ispada da nam oni ne leže, ali i mi njih pokušavamo analizirati. Ako ne postignete rano gol, protivnik se brani, malo u momčad uđe nervoza... Znamo što nas čeka, moramo biti maksimalno oprezni, i vjerujem da neće biti problema.

Zvone je veliki zaljubljenik u NBA ligu, pa iako ima sve manje vremena, prati sve što se događa.

- Što više ulazim u nogometni ritam, manje imam vremena za košarku. San Antonio je moj favorit...

Split toliko rijetko zabija da se i šale na svoj račun

Prvi derbi je na naše zadovoljstvo prošao dobro, sutra želimo ponoviti isto. Hajduk je favorit, mi smo u poziciji u kojoj jesmo, ali živimo i radimo za uspjeh na terenu, i nadamo se pozitivnom rezultatu na Poljudu, kazao je uoči gradskog derbija trener Splita Bruno Akrapović.

- Uoči svake utakmice, pa tako i uoči Hajduka, od igrača očekujem totalnu ozbiljnost, da drže raspored na terenu kao protiv Rijeke i Lokomotive, kojoj nismo dozvolili niti jedan šut na gol. Po meni je nerazumljivo da momčad kao Lokomotiva dođe igrati bunker protiv nas, ali smo zadovoljni i tim bodom - kaže Akrapović, koji se našalio na spomen neefikasnosti njegove momčadi.

- Ja to okrenem na šalu. Pričam s igračima i kažem im da su i veće momčadi i igrači od nas u sličnim problemima. Evo, ni Barcelona tri utakmice nije zabila, a imaju duplo veći budžet od nas.

Duplo? - pogledali su ga okupljeni u čudu, na što se Akrapović nasmijao.

- Šalim se, možda naš godišnji, a njihov dnevni budžet. Pritisak je na igračima, situacija naravno nije zavidna, ali mi se dobro nosimo s njom...

Da je unatoč financijskim problemima atmosfera u svlačionici Splita dobra, tvrdi i Josip Jurendić.

- Generalno, mi smo i u zadnjoj utakmici dokazali da se dižemo, da radimo jedni za druge, da je u svlačionici obiteljska atmosfera. Protiv Hajduka nemamo što izgubiti, mi smo protiv njih već odigrali dobro, izbacili smo ih iz kupa..., tako da se imamo čemu nadati. Hajduk se digao, nije mala stvar dobiti Dinamo u Maksimiru, oni će se još više dokazivati sutra na nama, jer smo ih izbacili iz kupa, i očekujem da će to biti baš derbi, prava utakmica - smatra Jurendić, koji ne smatra kako je Futacs glavna prijetnja njegovoj momčadi.

- Jak je on, ok, ali i mi imamo čvrstu obranu, ne primamo puno golova. Mislim da do sada nije s njim bilo posebnih problema, neće ih biti ni sutra, nije on najveći problem... - zaključio je Jurendić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju