Obavijesti

Sport

Komentari 24

Karabatić najbolji igrač svijeta, naš Domagoj Duvnjak četvrti...

Karabatić najbolji igrač svijeta, naš Domagoj Duvnjak četvrti...
2

U izboru za najboljeg rukometaša sudjelovali su stručnjaci, novinari i navijači, a Nikola Karabatić, koji je nedavno osuđen za namještanje utakmica, uvjerljivo je slavio. Duvnjak je završio četvrti

VIDEO

Francuz Nikola Karabatić proglašen je najboljim rukometašem svijeta za 2016. u izboru Međunarodne rukometne federacije (IHF), dok je hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak zauzeo četvrto mjesto u tim izboru.

Karabatić je postao prvi rukometaš koji je ovu nagradu osvojio tri puta nakon što je slavio 2014. i 2007. godine. Po dva puta nagradu za najboljeg igrača svijeta osvajali su naš Ivano Balić (2003., 2006.), Hansen (2011., 2015.) i Dušebajev (1994., 1996.).

U izboru za najboljeg rukometaša sudjelovali su rukometni stručnjaci, novinari i navijači, a Karabatić je uvjerljivo osvojio prvo mjesto.

Drugi je bio Nijemac Andreas Wolff, treći Danac Mikkel Hansen, Duvnjak je zauzeo četvrtu poziciju, dok je Norvežanin Sander Sagosen bio peti.

U ženskoj konkurenciji nagrada je pripala Rumunjki Cristini Neagu koja je također treći put proglašena najboljom nakon što je pobijedila 2010. i 2015. Drugo mjesto osvojila je Norvežanka Nora Mork, a treća je bila Nizozemka Nycke Groot.

Nagradu za najboljeg trenera osvojio je Francuz Didier Dinart, dok je za najboljeg trenera ženske ekipe izabran Islanđanin Thorir Hergeirsson

U konkurenciji za najboljeg trenera 2016. našao se i bivši strateg PPD-a Zagreba i slovenski izbornik Veselin Vujović koji je na koncu zauzeo treće mjesto.

Na terenu pobjednik, izvan njega - varalica

Karabatić je jedan od trojice, četvorice najboljih igrača svih vremena, u veličanstvenoj igračkoj karijeri osvojio je sve, ali sve što je postigao na terenu, 'uprljao' je izvan njega. 

Priča iz ožujka 2013. godine, kad su Nikola, njegov brat Luka i još petorica suigrača optuženi za namještanje, dobila je osuđujuću presudu, ironično, samo tri dana nakon što je Karabatić proslavio svjetski naslov s Francuskom prošle godine.

Sud u Montpelliereu Karabatićima je izrekao uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od dva mjeseca i svakom po 10 tisuća eura kazne. 

Na terenu pobjednik, izvan njega - varalica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu