Obavijesti

Sport

Komentari 22

Karačić: Idemo u Rio pokvariti planove Francuskoj i Danskoj

Karačić: Idemo u Rio pokvariti planove Francuskoj i Danskoj
4

Francuska i Danska su velesile i sigurno planiraju zlato. No i Hrvatska je tu da im pokvari planove, rekao je Igor Karačić prije odlaska rukometne reprezentacije u Rio

VIDEO

Nakon odrađenog treninga u Zagrabu, hrvatska rukometna reprezentacija otputovala je u Rio de Janeiro.

- Zadovoljan sam kako smo radili iako smo imali puno problema. svi jedva čekamo da počnu Igre i da vidimo koliko smo jaki - rekao je izbornik Željko Babić.

Prije početka rukometnog turnira reprezentacija će odraditi još šest treninga i odigrati zatvorenu utakmicu protiv reprezentacije Njemačke.

- Zadnjih šest treninga plus utakmica će služiti za ulazak u formu. U svakom treningu imat ćemo i taktičku pripremu za našeg prvog protivnika. Moramo ubrzati igru, no sve zasad ide prema planu - kaže Babić.

Prva utakmica Hrvatske u skupini A u Future Areni na rasporedu je 7. kolovoza u 14:30 sati po našem vremenu protiv jakog Katra.

- Katar je jako dobar, oni su stalno zajedno i pripremaju se kao klub. Za mene je bolje da igramo teže utakmice u skupini, a da križanje bude lakše - priznaje Babić.

Izbornik je imao puno problema s ozljedama igrača, no na Igre su otputovali puni optimizma.

- Falit će nam ozlijeđeni, žao mi ih je jer Igre su poseban događaj. Zahvalan sam izborniku što sam dio toga. Do bitnijih utakmica ima još dva tjedna, nadam se da će se sve posložiti i da više nećemo imati ozljeda - rekao je Igor Karačić.

Otvaranje će biti teško, u skupini smo s Katrom, Danskom, Francuskom...

- U Katru imamo dosta prijatelja koji igraju za njih, Marković, Stojanović, Šarić... Znamo koliko su jaki, ali znamo i koliko smo mi jaki. Htjeli smo da nam bude što jača skupina pa da nam bude što lakše na križanju. Francuska i Danska su velesile i sigurno planiraju zlato. No i Hrvatska je tu da im pokvari planove, Hrvatska je mlada i jako smo željni pravog rezultata. Imamo pozitivnu atmosferu i to nas diže iz utakmice u utakmicu, Poljska je bila najbolji dokaz. Nećemo obećavati medalje, ali potajno znamo koliko smo jaki - zaključio je Karačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...