Obavijesti

Sport

Komentari 44

Šok! Danci u jednoj bezveznoj utakmici izgubili važnog igrača

Šok! Danci u jednoj bezveznoj utakmici izgubili važnog igrača
10

Prije naše današnje utakmice njemački stroj slavio je protiv Bjelorusije 31-25 i tako na sudar s Hrvatskom u petak ide sa savršenim skorom iz četiri utakmice

VIDEO

Bad Boysi su svoje odradili i sada se mogu koncentrirati samo na Hrvatsku. U posljednjoj utakmici prije sudara s Kaubojima (petak, 17.45) Njemačka je pobijedila Bjelorusiju 31-25.

Nije to bio nimalo lak zadatak za europskog prvaka iako se moglo očekivati da će s pola gasa svladati Bjeloruse. No, potpuno suprotno predviđanjima, Bjelorusija je krenula sjajno u utakmicu. Potpuno su neutralizirali jako njemačko oružje, polukontru, i prisilili ih da igraju na postavljenu zonu. U takvoj situaciji Bad Boysi su ipak nešto slabiji i Bjelorusija je na poluvrijeme otišla u egalu (16-16).

No početkom drugog dijela Šumak je dobio isključenje i Njemačka u par minuta nastavka odlazi na +3. Bio je to okidač koji je europski prvak iskoristio i cijelo drugo poluvrijeme mirno vodio. Utakmicu su kraju priveli dominantno i na sudar s Hrvatskom sada idu sa sve četiri pobjede i vjerom u prvo mjesto na tablici. 

Igrač utakmice bio je lijevi vanjski Steffen Fath sa šest golova iz šest udaraca. Ponovno je sjajan bio SuperUwe Gensheimer koji je zabio osam golova, od čega četiri iz sedmeraca. Po pet su zabili Kuhn i Groetzki, a Heinevetter imao devet obrana.

Bahrein umalo šokirao Dansku

U Parizu smo, pak, gledali dramatičnu utakmicu. Potpuno neobično kada je riječ o Danskoj, ali momčad Gudmundura Gudmundssona danas je umalo šokirala svoje navijače. I dok su svi očekivali 20-ak razlike i laganu šetnju protiv Bahreina, Danci su se poigrali sa živcima svojih navijača.

Pobijedili su Bahrein 30-26, no 15-ak minuta prije kraja Danci su imali samo jedan razlike i velike probleme. Mikkel Hansen dobio je crveni karton, a sjajni srednji vanjski Lasse Andersson ozlijedio je koljeno i možda je do kraja prvenstva izgubljen za Dance.

Priliku je na golu dobio Green, no nakon što u 10 minuta nije uspio obraniti niti jednu od šest lopti, morao se vratiti Landin. I tako, umjesto da odmara zvijezde, Gudmundsson će morati odmarati svoje živce, ali i brinuti kako nadoknaditi sjajnog Anderssona...

Lino izgubio od Španjolske

Osim Hrvatske u kasnom terminu igrale su se i utakmice u skupinama B i D. A tu su razloga za slavlje imali favoriti Španjolska i Švedska. Španjolci su pobijedili Makedoniju Line Červara 29-25.

Španjolska je ovom pobjedom došla na prvo mjesto koje će morati potvrditi protiv Slovenije u posljednjem kolu po skupinama. Makedonija je pak treća i sigurna je odlazak u osminu finala. Španjolce je do pobjede odveo Valero Rivera s 11 golova, a Perez de Vargas imao je 13 obrana. Kod Makedonaca Kiro Lazarov zabio je šest golova.

Šveđani su, pak, pobijedili Katar 36-25 uz devet golova Ekberga te sedam Lagergrena i šest Tollbringa. Palicka i Appelgren skupili su 15 obrana.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...
SLOVENCI SLAVE

ŠOK U PARIZU: Kauboji imali broncu u džepu pa se ugasili...

Slovenija je pobijedila Hrvatsku 31-30 za svoju prvu medalju u povijesti. Hrvatska je igrala čudesno, vodila je osam razlike, a onda je na 20 minuta 'nestala'. Poklonili smo Slovencima broncu...

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš
ŽIVOTNA PRIČA ZLATKA HORVATA

On je rukometni Totti: Zlatko Horvat cijeli je život zagrebaš

Bilo je nekih ponuda, zvali su me i iz inozemstva, ali kad god bi došla neka ponuda, Zagrebova bi bila još bolja. I svaki put bih ostao, kazao je Zlatko dok je objašnjavao svoj cijeli jedan život u Zagrebovu dresu
Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda
IZ FRANCUSKE

Probali smo pucati sedmerac: Poruke podrške stižu od svuda

Možete zamisliti kako je jučer bilo Zlatku Horvatu na sedmercu u zadnjoj sekundi za finale Svjetskog prvenstva. Poruke podrške stižu sa svih strana - Dario Šarić, Mario Mandžukić, braća Sinković...